yok yahu.
o kadar da değil.
elektrnoik oylama tantanası var. çocukken "olsun, sandık ne kadar ilkel" diyorduk. şimdi ampullerin her türlü hile hurdasını gören yediden yetmişe herkes eski usül geleneksel sandıkları tercih ediyordur. etmeli de, nasıl güvenicen bu adamlara? ampuller de aynı şeyi desinler "nasıl güvenicen x'lere y'lere" desinler.
şuanki halde bile seçimlerde mide bulandırıcı, kusturucu şaibeler varken elektronik ortamda bu şaibelerin bertaraf edilmesi mümkün değil.
parmak izi ve yüz tanıma ile yapılsa bile engellenemez. o da zaten gizli seçim olmaz. insanlar fişlenmekten korktuğu için akepe'ye oy verirler. sırf korkularından yüzde 45 organik oy çıkar.
aslında yazarken farkettim, elektronik oylamayı zorlayabilir bu adamlar, ama önümüzdeki seçime yetişmez yine de.
0