[]

Yapay zeka ile ilgili korku filmi tarzı haberler

Son zamanlarda epey sık rastlıyorum.

Neden boyle bir sey yapılıyor, hep yapay zeka canavar şeytan öcü tonunda şeyler.
Bazıları clickbait biliyorum da, ne alaka yani?

Mesela:
www.milliyet.com.tr

Bana hep abartılı geliyor, ne düşünüyorsunuz?

 
terminator filmindeki skynet'ten günümüze kadar gelen bir kehanet, travma ne derseniz. bir şekilde pazarlanması lazım bunun, "yediğim yemeği chatgpt'ye gönderiyoyum kaloyimi hesaplıyo ihihihi" saflığıyla globalde iş yapmayacağı için temel güdülere yöneliyorlar, zaten toplumda organik korku altyapısı da var.


  • okinawalı taş kağıt makas ustası  (30.07.25 01:24:33) 
Haber bir yönden saçma ama bu konuda kavramlar bir arada düşünülmeli.
Yapay zeka, blockchain, singularity.. bunlarla birlikte şimdiki devletlerin yerini alabilecek yeni yönetim modeli düşünülüyor.
İklim ve sağlık ve yeni iş modelleri sanal para , dijital vatandaşlık hususlarını da dahil edebiliriz.

Bu tür gelişmeler ise belli ideolojilere sahip teknoloji şirketleri vasıtası ile yürütülüyor.
İnsanlar birbirinden uzaklaştıkça o boşluğu akıllı cihazlar, robotlar doldurur oldu.

Bu zihniyet, 2045 yılına ayrı bir önem veriyor.

i.hizliresim.com
  • diyecevaplandı  (30.07.25 06:43:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.