[]

astigmatı s.ktir etmek ne derece doğru

lens alacağım, sadece masraftan kaçmak için sormuyorum bunu astigmat lensleri göze oturtmak daha zor olduğu için soruyorum. 1.00 astigamtım. ve 2.00 civarı miyopum.

astigmatı boşverip sadece miyop lens alsam zararı olur mu?


 
1.00 astigmat emin ol çok farkediyor. benim bir gözüm 1.25 diğeri 0.75 astigmat ve ikisi de 2 civarı miyop. Ben de ilk başlarda astigmat lensi almadım daha rahat kullanıyım diye ama görme açısından pek de performans alamadım. Daha sonra torik lense yani astigmat lensine geçtim ve daha önceki görüntüye göre cam gibiydi artık dünya. Ve takıp, çıkarmak, kullanmak beklediğim kadar da zor değildi. hatta benim için hiç farketmedi diyebilirim. Sadece yumuşak lensi bikaç gece çıkarmadan da kullanabiliyodum. Fakat torik lensi her gece çıkarmak gerekir. Kalın da olduğu için gece gözünüzde kalırsa gözünüzü mahvediyor. En azından benim kullandığım böyle ama belki farklılıarı da vardır.

Özet geçmek gerekirse, astigmat lensi kesinlikle alınmalı diyorum. Görme açısından çok farketti bende. Daha zor deniliyor. Benim için hiç farketmedi. Fakat eğer diyorsan ki bana zor gelebilir, Ben de sana alcağın markanın eşantiyonunu bul bi doktordan dene diyorum. Denemeden miyop lensi kullanmaya devam edip de eziyet çekme bence.
  • esenbogan  (20.07.10 04:31:48) 
goze oturtma olayini bilmiyorum, astigmat bende de var, sorun yasamadim.

fakat eger astigmatli lens istemiyorsan insanlari yuzlerinden degil duruslarindan tanimaya baslarsin bu bir gercek.
  • cattenlent  (20.07.10 06:41:17) 
0.75 ve uzeri astigmat icin lens oneriliyor sanirim. bende de 1.50 ve 1.25 var, torik lens kullaniyorum (astigmat icin bunu verdiler direk) hayat bana guzel, oneririm.


  • obi  (20.07.10 11:28:49) 
cok dikkat gerektirecek işlerde astigaatsız lenlerim satır atlamak gibi bir sıkıntıdan başka hiç bir sıkıntı yaratmıyor. 1,25 astigmata ilaveten 3,50 miyopun. var sen ordan hesap et. hiç astigmatlı lense para bayılmadım gozluklerim astigmatlı zati.


  • ewet  (20.07.10 14:39:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.