[]

askerin hiç gece nöbet tutmamış olması

normal mi?




 
Ne kadar süre nerede yaptı? Acemilikte zaten olmuyor bu. Bedellilik de acemilik zaten.

Usta birliğe geçince kimisi eğitimlere katılmıyor, kimisi şoför, yazıcı, çaycı gibi hizmetlerde oluyor. Onlar pek tutmuyorlar.
  • biseysorcaktim  (26.07.25 08:46:55) 
Yedek subaylar bazı birliklerde hiç nöbet tutmuyorlar


  • herzan  (26.07.25 08:56:30) 
bedelli için çok normal. diğerinde de görevi varsa normal. gündüz görevi vardır.


  • enteg  (26.07.25 09:11:16) 
Bedellide durum nedir bilmiyorum ama çok ekstrem bir durum. Ya yazıcı vs olacak ya belli sebeplerden silah verilmemiş olacak (rdm).


  • kimlanbu  (26.07.25 09:30:07) 
rdm'lik olacak (yani psikolojik vb. sorunları olacak, faça, madde bağımlılığı vs.) ya da yazıcı olacak


  • tchuck  (26.07.25 09:34:42) 
Ben de hiç nöbet tutmadım. Yazıcıydım.


  • kaptan memo  (26.07.25 10:13:07) 
acemilikte nasıl gece nöbeti olmuyor ben bedelli yaptım herkese 1 kere tutturuldu hatta 2 kere denk geldi bizim ekibe. ben ikisinde de hastaydım birinde hiç kalkmadım birinde kalktım sen yat biz hallederiz dediler orası ayrı da bedellide de tutuluyor.


  • semaforo de medianoche  (26.07.25 10:53:29) 
313 kd olarak yaptım, ne gece ne gündüz nobet tuttum. Silahim bile yoktu.

Nizamiye cavusuydum, sen sabah 8 aksam 5 zaten nobettesin o yuzden muafsin dediler. Allah razi olsun dedim.

Acemilikte de tutmadim hic çünkü sayimiz cok oldugu icin dis karakola gidiyorduk gece kalmaya.
  • duster  (26.07.25 11:49:36) 
yazicilar tutmuyor nobet benim hatirladigim kadariyla.


  • bohr atom modeli  (26.07.25 12:40:57) 
bedellide de mümkün değil eğer yazıcı değilse. ben 2 kere gece nöbeti tuttum 25 günde


  • biravekahve  (26.07.25 13:41:59) 
Koğuşta gece nöbeti tutmak diyorsan o illa yapılıyor ama silahla falan dışarıda tutmadık biz de. (3 haftalık bedelli)


  • nhk ni youkosu  (26.07.25 14:00:14) 
van kolorduda kısa dönem hukomcuydum, hiç nöbet tutmadım, üniforma giymedim, silahım yoktu.

haftanın 7 günü ferit melen’e sivil araçlarla asker götürüp getirirdik. bazen sadece asker taşıyan charter uçuşlar için gecenin bir yarısı limana gittiğimiz de olurdu. nöbet tutmayı tercih ederdim diyemem ama 4 ay boyunca sadece 2 kez izin yapabilmiştim, hangisi daha avantajlı sen karar ver.
  • phoarbix  (26.07.25 17:41:55) 
evet normal.


  • abelardo  (26.07.25 18:53:10) 
nobeti yazan adam kayirabilir. ozellikle komutan hic ilgilenmiyorsa sevmedigine surekli gece nobeti kitlemek, dostlarina ictima nobetleri vermek gibi seyler cok yaygindir. bazi komutanlar dikkat eder, kimileri umursamaz.


  • antikadimag  (26.07.25 20:51:21) 
yazıcıydım ben de tutmadım nöbet, berberi ve çaycıyı kayırıyordum onlar da tutmadılar. geri kalan herkes tutuyor(rdm ve tek başına kalıp sağlık problemi yaşayabilecekler hariç -tansiyon vs.-)


  • gule gule  (26.07.25 22:01:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.