[]

Acıbadem kurabiyesinde neden badem tadı yok?

Acıbadem kurabiyesi severim, pek çok yerden de almışımdır.
Çocukluğumda azıcık vardı ama artık neredeyse hiç badem tadı yok.

Müşteriler mi istemiyor, pastaneler mi ucuza kaçıyor?
Ucuzluk olsa mesela en azından badem aroması koyarlar birkaç damla.

Annesi evde yapan ve badem tadı olan var mı?

 
Acibadem kurabiyesinde geleneksel olarak aci badem dedikleri bildigimiz kuruyemis olarak tuketilenden farkli bir badem olmasi lazim. Ancak bence bu urunden boyle bir beklenti kalmadi, bir cesit kurabiye olarak hayatini surduruyor. Pastaneler zaten her seyde ucuza kaciyor bunda da kaciyorlardir.

Besiktas - Oktay Pastanesi, burada yedigim acibadem tadi veriyordu bir miktar.
  • mbond  (08.07.25 10:57:16) 
encrypted-tbn0.gstatic.com

İçinde badem yok neredeyse
  • grimavi  (08.07.25 11:07:12) 
Bademdeki aşırı pahalanma sonrası yerfıstığı vs ürünlerden yapılır olmaya başladığı için badem tadı alamıyorsunuz.

'Mısır şurubu kullanmasınlar da neyden yaparlarsa yapsınlar.' diye düşünürken bu cümledeki 'neyden' kelimesiyle 'neden' kelimesinin hangisinin kullanılabileceği, eş mi yoksa farklı anlamlı mı oldukları konusuna takıldım ben de.
  • Mirket  (08.07.25 11:20:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.