[]

İki ev interneti birleştirilebilir mi?

Yazlıktaki evde Türk Telekom sadece 35mbps hız veriyor.

Acaba 1 internet hattı daha döşetsem, 35+35 = 70mbps şeklinde interneti teorik olarak birleştirebilir miyim bir cihaz vasıtasıyla? Böylece bir bilgisayarda 70mbps ile internete çıkmayı planlıyorum. Münkün müdür?


 
Bu işi yapabilen cihazlar var mikrotik gibi ama pahalı olabilir. Bir de Telekom aynı adrese iki abonelik vermez muhtemelen ama araştırın tabii.


  • orient blue  (06.07.25 17:05:11) 
2 modem ve 1 router + www.openmptcprouter.com


  • nahtoderfahrung  (06.07.25 17:17:42) 
Teşekkürler

@Orient, başka iss'den istesem gelip döşemezler mi? Türknet yada superonline gibi?

@nahtoderfahrung çok ayrıntı bilmiyorum ama speedify 'in lokal versiyonu gibi duruyor bu değil mi? Kurması ve ayarları ne kadar zor olur acaba bu sistemin?
  • Mehmet Ersoz  (06.07.25 17:32:55) 
Ev müstakil, saha dolabından ve yeraltından eve çoklu kablo geliyorsa saha dolabında port müsaitse çoklu kablonun sayısı kadar abonelik alabilirsiniz. Türk telekomdan maksimum iki, diğerlerinden kablo sayısı kadar abonelik alabilirsiniz. Hat havadan geliyorsa maksimum bir abonelik oluyor.

Komşularım 100mbit alırken ben 40mbiti geçemiyordum. Netspeed' e arıza kaydı açıyorum gelip kontrol ediyorlar sorun yok diyorlardı. Türk telekom' a yeni abonelik için müracaat ettim geldiler bağladılar 100mbit bağlantı oldu. Çoklu kablonun bir kısmında sorun varmış. Sonradan netspeed'i kapattım. TT ile yola devam.
  • krtkartal  (06.07.25 19:17:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.