[]

2. el araba satsanız bu soru hakkında ne düşünürsünüz?

alıcı "arabaya kedi köpek soktunuz mu ben tüyden rahatsız oluyorum." dese ne cevap verirsiniz?

ama içinizden geçeni değil, söyleyebileceğinizi...


 
Doğrusu neyse onu söylerim. Eğer bindiyse mümkün olduğunca hafifleterek söylerim. “Az bindi, üstünden çok zaman geçti, defalarca temizlendi araba vs.” gibi.
Böyle bir soru sordu diye adama sinirlenmeye hakkı olduğunu zannedenler var, yüce rabbim o insanlarla beni karşılaştırmasın.

  • michael_knight  (03.07.25 14:41:45) 
doğrusu neyse onu söylerim. kedi köpek soktunuz mu sorusu kötü veya art niyetli bir soru değil.


  • messina123  (03.07.25 14:47:22) 
" Kedilerim de köpeğim de arabama bindi, isterseniz başka araba bakın" derim. Aslında aklımdan daha başka söyleyecek şeyler geçer. Bu cevabimla yetinip teşekkür edip giderse sorun yok eğer rahatsızlık duyacağım şeyler söylerse aklımdan geçenleri söylerim.


  • rock n roll  (03.07.25 14:56:10) 
olanı söylerim. büyütmeye gerek yok.


  • jelly bear  (03.07.25 15:03:18) 
Çocukları okula kedi götürüp getiriyordu derdim.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (03.07.25 15:07:14) 
Bir iş arkadaşımın arabası leş gibi köpek çişi kokuyordu, koltuklarda lekeler vardı. Her yer kıl tüy içindeydi. Detaylı temizlik anca kurtarır o arabayı.

Özetle sormak hakkı, en fazla satmıyorum dersin, köpeğinin totosunu kaşıdığı koltuğa çocuğumun oturmasını istemem.
  • kimlanbu  (03.07.25 15:20:13) 
Normal bir soru .
Kedi, köpekte severim ama bir çok sebep nedeniyle bakamam.
Soruya cevap olarak evet/hayır söylemek yeterli.

- Ne oldu kardeş? Araçla gezmesin mi hayvan ? hayvan sevemeyecek miyiz? mama veremeyecek miyiz?
gibi dayatmalara da gerek yok.
  • diyecevaplandı  (03.07.25 15:21:10) 
dramatize etmenin anlamı yok bence, gayet normal bir soru. alıcı kişi sigara içildi mi diye sorabiliyorsa bunu da sorabilir. alıcının bir kriteri diye bakmak lazım bence. Ben de hayvanları çok seviyorum ama bu alınganlık yapılacak bir şey değil bence, kaldı ki herkes sizin kadar hassas olmayabilir de.


  • vampir akrep  (03.07.25 16:11:38) 
Bu sorunun biri ya da birilerini rahatsız etmesi çok ilginç.

Eğer evcil hayvanım var ve arabaya binmişse, "evet, temizliği şu şekilde yapıldı, endişenizi gidermek için bakabilirsiniz" ya da evcil hayvanım yok ve doğa olarak arabaya binmemişse "hayır, bu konuda endişeniz olmasın" derdim.
  • dediysem dedim  (03.07.25 16:17:58) 
soktuysam, evet. başka arabaya bakabilirsiniz der geçerim, muhattap olmam.


  • gurur  (03.07.25 23:09:39) 
Doğrusu neyse onu söylerim. Ablamın kedi/köpek partiküllerine ciddi şekilde alerjisi var. Direkt astım krizine giriyor. Temizlense bile tam geçmiyor onlar.
Bir dönem benim de (yaklaşık 15 yıl) ciddi alerjim oldu. Bir gün hiç hayvan beslenmeye bir eve gittim, yarım saat sonra astım krizi geçirmeye başladım. Meğerse hava çok soğuk diye kapı önündeki kediyi ısınması için sobanın arkasına yatırmışlar. Hayvan eve ilk defa geliyor, yerinden kıpırdamadı bile, odada kedi olduğunu farketmedim yemek yediğimiz halde. Ama onunla aynı ortamda olmak beni krize soktu.
Şimdi evde kedim var, baskılıyoruz alerjim.

Kısacası sorması normal, illa bir sağlık problemi yaşanmasına gerek de yok. Herkesin hassasiyeti farklı, sigaradan evcil hayvana sorulabilir bence.
  • strawberry first  (04.07.25 00:02:19) 
neyse onu soylerim, rahatsiz edici bir soru mu ki bu?
icinde bariz hayvan hayvan koktugu icin almaktan vazgectigim araba oldu.
sigara da ayni sekilde, arabamda sigara ictirmem.
  • cooperr  (04.07.25 02:07:34) 
arabada tüy varsa zaten yalan söylemenin manası kalmaz. ama arabada tüy yok ama düzenli evcil hayvan biniyorsa doğrucu davut olmaya gerek yok diye düşünüyorum. bazı insanların takıntıları ellerindekinden olmasına sebep oluyor. örn: aracınız çok güzel tam istediği kondisyonda ve fiyatta fakat arabanızda tüy olmamasına rağmen "arabamda düzenli olarak evcil hayvan seyahat etti" deseniz adam soğuyacak sonra gidip ekleme bi passat alacak. işler buna da evrilebiliyor.


  • dirildimde geldim  (04.07.25 02:28:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.