Giriş
(2)

Kamu Yönetimi-Kaymakamlık?

cunta
Kamu yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra kaymakam olmak için hangi aşamları geçmemiz gerekiyor mülakata girmek zorunda mıyız ya da dil etkeni var mı hangi sınavlara katılmamız gerekiyor şansımız nedir?Ayrıca uluslararası ilişkilerden de kaymakam olma şansımız var mı?Bu konularda hiçbir bilgim o
Kamu yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra kaymakam olmak için hangi aşamları geçmemiz gerekiyor mülakata girmek zorunda mıyız ya da dil etkeni var mı hangi sınavlara katılmamız gerekiyor şansımız nedir?

Ayrıca uluslararası ilişkilerden de kaymakam olma şansımız var mı?Bu konularda hiçbir bilgim olmadığı için detaylı yardımınıza ihtiyacım var.
0
cunta
(19.07.10)
kamu yönetiminde okuyan bir vatandaş olarak kulaktan dolma bilgilerimi sunayım sana..
kaymakam mektebi mülkiyeden çıkar derler.. odtu son 4 yılda 2 kaymakam çıkartmıştır!
kaymakamlık sınavlarında dereceye girmiş insanları mülakata çağırırlar, bu mülakatlardan geçmenin 2 yolu vardır.
1 çok sağlam torpilin olacak mülakatı yapan adam seni geçirecek torpilin vasıtasıyla
2 çok sağlam bir adam olacaksın diyeceklerki helal olsun adama geçiriyoruz bunu..

genelde 1. yolu seçenler başarılı olabiliyor..

tercih yapacaksın sanırım.

eğer tercih yapacaksan gel ankara siyasala derim ben..
kaymakam olmaktan vazgeçersen bile veya başaramazsan bile önüne devletin tüm kapıları açılır.. harbiye tıbbiye mülkiye diye boşuna dememişler :)
tercih yapacaksan eğer özelden gel konuşalım yardımcı olmak için elimden geleni yaparım..
0
andorei
(19.07.10)
Bu tür üst düzey yerlere girmek için hem yazılı sınav olur hem de birkaç aşamadan oluşan mülakatlar olur. Bu tür yerlere girmek gerçekten çok zordur. Hem okuduğun derslerde ve genel kültür alanlarında çok bilgili olacaksın hem de üniversite hayatında iyi yerlerde staj yapman (mesela bakanlıklarda), mümkünse büyük firmalarda belli bir çalışma geçmişinin olması, oralardan alacağın iyi referanslar diğer adayların önüne geçmen için önemli. İngilizce veya başka bir dili çok iyi bilmen mutlaka gerekli.

Andorei'nin dediği gibi torpil olayı da maalesef önemli. Bakan, iktidar partisinden milletvekili tanıdığı olan için işler biraz daha kolay olur. Aynı seviyedeyseniz o seçilir mesela. Bu yüzden her anlamda çok çok iyi olmanız lazım.
0
alfred james
(19.07.10)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.