[]

diş macunu tadından nasıl kurtuluyorsunuz?

dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzımızda bütün gün kalan bu iğrenç taddab kurtulmanın bir yolu var mı? hangi macunu kullanmalıyız?




 
öncelikle yarım nohut büyüklüğünde kullanmak lazım. bir de fırçalamadan sonra iyice ağız çalkalamak gerek. parodontax tad olarak çok sabun gibi değil, tavsiye ederim.


  • exlibris  (19.06.25 00:09:34) 
eczaneden ingiliz karbonatı aliyorum.
canan karatay önerisi,
uzun zaman oldu,tavsiye ederim.
  • designer  (19.06.25 00:22:47) 
Market markaları diye adlandıracağım signal, colgate, oral b vb kullanmıyorum. Temiz içerikli ürünleri tercih ediyorum. Paradontax (ki kimse sevmez ama aksine çok ferahtır) himalaya Eyüp Sabri Tuncer (karanfilli) favorilerim.


  • strawberry first  (19.06.25 07:06:06) 
biomed diş macununda asla böyle bir problem olmuyor.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (19.06.25 08:23:54) 
Eskiden beni de cok rahatsiz ediyordu. Sonradan gecti biraz. Bu konuda ilk problem yasamadigim zamani hatirliyorum, signalin en standart dis macunu idi sanirim. Bir suredir genelde Ecodenta markali dis macunlarini kullaniyoruz, kotu tat birakmiyor.


  • mbond  (19.06.25 09:50:57) 
Listerine.


  • koela  (19.06.25 10:20:53) 
diş fırçalama sonrası ağız çalkalanmaz tükürülür. diş macunlarındaki florürün görevini yapabilmesi için diş yüzeyinde bir süre kalması gerekir. ağız çalkalandığında florürde atılmış olacağından çalkalamadan sadece tükürmek gerekir.
zaten diş için en önemli temizlik mekanik temizlik diş macununun florürü dışında çok bir görevi yok. onuda zaten mercimek tanesi kadar kullanmak yeterli.

florürsüz diş macunu kullanmayın, düz dünyacı safsatalarına kulak asmayın.
belki alternatif olarak hidroksiapatit içeren macunlar kullanılabilir.

ben oral-b sensitivity & gum calm kullanıyorum tadı rahatsız edici değil.
  • my fault  (19.06.25 10:59:03) 
fırçaladıktan 5 dakika sonra bi kahve sigara yapıyorum, her şey normale dönüyor.


  • klassno  (19.06.25 12:27:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.