[]

Sunum heyecanından öleyazmak

Gerçekten çok fenayım.. Yarın sabah 9'da aralarında CEO, CFO vs. de bulunan 200 kişilik üst yönetici grubuna sahnede 15 dakikalık bir sunum yapacağım. Hayatımda bir tek 10 yıl önce üniversitede sunum yaptım. Hep bir şekilde kaçmayı başarmıştım ama bu sefer olmadı..

Etkinlikten 1 saat önce 1 dideral almayı düşünüyorum. Başka önerileriniz varsa çok sevinirim..


 
dideral +1 başka bir şeye gerek yok. azcık adrenalin heyecan iyidir.


  • gercekdunya  (13.06.25 09:20:02) 
Bir psikoloğun kitabında okumuştum diyor ki;" hata yapmak, kusurlarınızın olması insanların size sempati duymasını sağlar. Heyecanlıysanız lütfen karşınızdaki insanlara bunu söylemekten çekinmeyin, hatta bu şekilde kendinizi de daha rahat hissedersiniz."

Gerçekten de öyle aslında. Onlar da senin gibi insan. Sen, onların hiç hata yapmadığını mı zannediyorsun? Rahat ol lütfen. Bence hiç dideral almana bile gerek yok. Mutlaka dideral diyorsan da doktora danışmadan alma.
  • rock n roll  (13.06.25 09:27:36) 
Bu sunumu sizin yapmanızı istediklerine göre konuyu en iyi bilen sizsiniz. Hiyerarşilerden dolayı stres yaşamanız çok normal, ama aslında burada bilgili olan sizsiniz, konuyla ilgili bilgisiz ve size ihtiyacı olanlar da onlar.

Sunumunuzun içeriğini, konusunu bilemem tabi ama öyle ya da böyle uzman sizsiniz. Eğer bu durum sizde ayrıca stres yaratıyorsa (uzman konumunda olduğunuz halde bilmediğiniz konular varsa vb.) bu da çok normal. Kim her zaman her şeyi bilebilir ki? Sunumunuzun, uzmanlığınızın arkasında durun. Bilmediğiniz bir şeye bilmiyorum deme hakkınız her zaman var. Sunumdan sonra öğrenip size döneceğim dersiniz, gerçekten de dönersiniz.

Diderali önermem ama illa alacaksanız ve daha önce hiç almadıysanız bugün de bir tane alın isterseniz. Yarım dideral de yetebilir bu arada.

Başarılar!
  • fotrsapka  (13.06.25 09:30:09 ~ 09:30:36) 
Nefes almayı ve nefes vermeyi unutmayın. Bende en çok bu oluyor. Nefes almayı vermeyi bırakıyorum sonra tıkanıyorum.
Başlarda sık sık yapın sonra zaten heyecan azalınca doğal düzene geliyor.

  • sevilen progressive türkücü  (13.06.25 09:33:52) 
bir hafta sonra başka bir şeye heyecanlaniyor olacaksiniz. Heyecanlanin, heyecanli olduğunuzu kabul edin, hatta bunu dile getirin ama dert etmeyin.


  • sparkle kiddle  (13.06.25 09:42:08) 
Bir de karsinizdaki insanlari ciplak düşünmek gibi bir yöntem var. (non-sexual consent)


  • sparkle kiddle  (13.06.25 09:42:45) 
az biraz vodka içmek. çok kaçırmadan.


  • tabudeviren  (13.06.25 09:45:21) 
O sunumun muhteşem geçme ihtimali yok. Bunu kabul eder en az hasarla atlatmaya çalışırdım. İngilizce yaptığım ilk teknik sunumda (online) yarım saat belki kırk dakikanın sonunda sesim içime kaçmıştı. Şanslıydım ki mikrofonumda arıza var zannettiler. Şu an düşünce sunumdan önce birkaç dakika pratik yapmış olsam belki ideal ses tonu ve hızını yakalardım. Online olmasının bir başka dezavantajı anlık geri bildirim alamamaktı ama sen en azından gözünün içine bakınca birinin kafa sallamasını falan sağlayarak ilerlemeni sağlayacak o küçük geri bildirimleri alabilirsin. Sıçıp batırdığın için paniğe kapıldığın anlar olacak, o paniğin sonraki cümleye bölüme sirayet etmemesine çalış.


  • beyfendi  (13.06.25 11:15:17) 
Siz o sunumu yapamayacak biri olsanız o iş sizde olmazdı. Sizden sahne performansı beklenmiyor, verilerinizi sunup ineceksiniz. Sunumunuzu iyi hazırlayın, ana konuya dahil olmayan ama gelebilecek sorularda kullanabileceğiniz verileri de slaytlara ekleyin. Soru geldiğinde gerekirse kullanırsınız, rahatsız şeyler giymeyin (mesela boynu sıkı bir şey giyerseniz eliniz durmadan boynunuza gider), gelen sorularda cevaptan emin değilseniz sunumdan hemen sonra bakıp bilgi vereceğinizi söyleyin, kısaca not alın (veya varsa bir elemanınız not alsın). Dideral vb. alışkın değilseniz ben almayın derim.


  • cosmicstring  (13.06.25 11:38:20 ~ 11:41:07) 
bol bol pratik


  • jülsezar  (13.06.25 11:40:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.