[]

last.fm nedir ne değildir?

lan git sözlükten oku demeyin hemen ne olduğunu az çok biliyrorum işte radyo filan. öncelikle korsan müzik arşivi olan ordan atıp atıp dinleyen bi insanım orjinal dinliyim yayın hakları bilmemne gibi bi derdim yok. ha bide müzik zevki oldukça kısıtlı, beatles ve birkaç filmin soundtrack'ı dışında pek birşey dinlemiyorum ama yeni şeyler de denemek istiyorum. birer birer sorucam soruları;

1) bu dediklerimden sonra bu last.fm in bana ne getirisi olur?
2) üyeliği varmış bunun sitede bir bilgisini görmedim ne işe yarıyor üyelik?
3) lyrics olayı var mı?
4) üyelik alınca şarkıları 30 saniye dinletmez dimi? nasıl olsa online indiremiyorum diye istediğimi dinletirmi ekstra ücret ödemeden?

not: üyelik dediğim paralı olan dediğim gibi bilmiyorum pek 10 lira mıymış neymiş.

 
dinlediklerinin istatistiğini çıkartıyor özetle. üyelik beleş.

ayda 3 dolara da istediğin müzik tarzını istediğin kadar dinleyebiliyorsun. istediğin şarkıyı veya şarkıcıyı seçemiyorsun ancak.
  • i ve been mistreated  (19.07.10 01:22:49 ~ 01:23:29) 
sorularına cevap değil ancak, yine radyo özelliği olan ve istediğin şarkıcı snaatçıyı seçebildiğin grooveshark ı denedin mi?

www.grooveshark.com
  • bananebundan  (19.07.10 01:32:08) 
bence şu internet dünyasının en büyük buluşlarından last.fm. git üye ol beatles'tan başla ve yayılarak devam et. üyeliğin avantajı da işte denilenler gibi. üye olmazsan radyo dinleyemezsin ama üye olursan istediğin herhangi bi radyoyu dinleyebilirsin. sevdiğin şarkılar, kendi yarattığın playlist, başkalarının radyosu, grup, tag radyosu vs. ama şu şarkıyı açıyım da dinliyim dersen yok öyle bişey. onun için grooveshark. ama dediğim gibi last.fm süper bişey bence özellikle de yeni şeyler keşfetmek açısından. bu şarkı sözlerini de barındırma potansiyeli var aslında ama genelde şarkıların sayfalarında yok sözler. onun hakkında da şöyle bişey yazmıştım zamanında. (bkz: #16500289)


  • tepedeki psychedelic adam  (19.07.10 04:11:38) 
1- en büyük getirisi sana müzik zevkine göre yeni müzikler tavsiye etmesi olur. kullanmaya başladıktan bir süre sonra, müzik listen oluşunca sana müzik zevkin doğrultusunda yeni sanatçılar, albümler önerir. ayrıca sanatçı sayfalarında "benzer sanatçılar" bölümü vardır. bunları takip ederek yeni müzikler bulmak üzere kendin de keşfe çıkabilirsin.
2- üyelik ayda 3 dolar. paypal ile ödeme yapıyorsun. yalnız şöyle bir şey var. tutup ta belirli bir şarkıyı ya da parçayı dinleyemezsin, böyle birşey yok last.fm'de.."hadi beatles'dan patlat bi strawberry fields da havamızı bulalım" diyemezsin yani. etiketlerin (müzik türlerinin), belirli bir sanatçıya benzer sanatçıların, sevdiğin (favorine aldığın) şarkıların ya da başka kullanıcıların radyolarını dinleyebilirsin. ikinci üyelik özelliği de hangi kullanıcıların sayfanı ziyaret ettiğini görmek. başka bir olayı yok üyeliğin.
3- yok öyle bire olay.
4- 2'de açıkladım, istediğin şarkıyı dinleyemezsin. bu yüzden üye olacaksan olma boş yere. ama radyoda çalan şarkıların tamamını dinlersin, 30 saniyede bitmezler.
  • sir gawain  (19.07.10 09:21:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.