[]

şehir bölge planlama.

tercih listesine yazılası bir bölüm mü? iş olanakları ne kadar geniş? hakkettiği değeri görüyor mu ya da bir değer hakediyor mu?

abisi mimar olan biri için ne kadar avantajlı bir bölüm?

aydınlatın beni.

üçge'nin amınakkoyim bi de. paristen daha hızlıymış. teytey.

 
zor bolumdur, sabir ve istek gerektirir. es dost tarafindan deger gormez ama degeri hakeder :). sosyolojiden ekonomiye, ekolojiden istatistige, icerigi cok genistir. yetenegi olmayan mezunlar gayrimenkul alanina yonelir daha cok. abiniz size ne avantaj saglayacak bilmiyorum :) daha bi bilirkisi gelip sizi aydinlatsa daha iyi olacak sanirim.

rumuz : sehir bolge planlama terk
  • zoch  (18.07.10 19:13:44) 
Şimdiye kadar 2 kişi tanıdım bu bölümden.İkisi de ağlıyodu...


  • Evocati  (18.07.10 19:16:44) 
1 kişi tanıdım sağlam ortalamayla mezun oldu belediyede iş buldu hayattan baydı falan filan. iş imkanı çok yok.


  • cedric  (18.07.10 19:50:05) 
lisansı şehir planlamada yapmış ve yüksek lisansını da şehir planlamada yapan biri olarak diyebiliriki; çok zordur, özel bir ilgi duymuyosan böyle bir bölüme girme ama tabi kim şehir planlamaya tercih aşamasında veya ünivesite öncesinde ilgi duyuyoki. çok fazla çizim yaparsın, çok çalışırsın, çok sabahlarsın, hakettiği değeri görmez hatta bir de benim gibi bu konuda uzmanlaşmaya karar verirsen sen hala neden okuyosunki diye taciz edilmen an melesidir. gayrimenkulde plancılar yeteneksizliklerinden çok şu anda planlamada (eğer planlamada 5 yıllık deneyimin yoksa)iş bulamadıklarından çalışmaktadır. ama öte yandan çok zevkildir. sosyolojideni felsefeye, hukutan tasarıma kadar bir çok konuda donanımlı hale gelirsin. bir de işin gereği çok gezersin, okullar genelde gezdirir zaten. herşeyi yerinde görebilirsin bu açıdan. bunlar dışında da soruların varsa yardımcı olabilirim.


  • maayang  (18.07.10 21:44:10) 
hiç bulaşma. mimarların boyunduruğu altında ezilirsin. iş miş de yok


  • curiosita  (19.07.10 22:33:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.