[]

Tesla - ev tipi şarj gibi konular

dünkü furyada bir tesla aldım ben de.

evimin şahsi bir garajı var, oraya istasyon mu artık ne deniyorsa onu kurmalıyım ama süreç nedir şmdi?

teslanın sitesinde wall connector'ün fiyatını falan göremedim. kaldı ki almam gereken bu mudur onu bile bilmiyorum. çünkü benim hızlı şarja vs. ihtiyacım yok. zaten eve gelince aracı garaja koyup şarjını takıcam 15 saatte şarj olsa da farketmez benim için. acil durumlarda benzinliğe giderim vs.

benim şuan ne almam gerekiyor kısaca?
wall connector'ün fiyatı nedir ve sizce taktırmama gerek var mı?
bu evden şarj etmek için ek bir kablo vs. almaya gerek var mı?

 
AC wallbox’a ihtiyaç yoksa herhangi bir marka standart 220v şarj adaptörü alıyorsunuz o kadar. Dandik bir şey almayın ama, varsa Tesla’nın kendi adaptörünü, yoksa da bilindik bir markanınkini alın.

Örneğin;
www.parcagonder.com

Aracın pili 60kwh idi galiba. Bu adaptörle %20-80 aralığını 17 saatte doldurursunuz.
  • orient blue  (23.05.25 08:18:23 ~ 08:19:19) 
Hocam 8 aydır ev kullanıyorum. O dediklerinize ihtiyaç olmadan kullanıyorul


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (23.05.25 17:07:25) 
@abba, neye ihtiyaç duymadan anlamadım


  • tchuck  (23.05.25 20:54:11) 
www.amazon.com.tr

böyle bir şey iş görür mü acaba?
  • tchuck  (23.05.25 21:38:35) 
Arabayı teslim alırken wall charger da satın alırsınız tesladan.
Teslanın sitesinde posta kodu girince anlaşmalı olduğu elektrikçileri de yönlendiriyor. O da yoksa facebookta tesla grupları var oraya yazın.
Benim tanıdık bundan 2 sene önce bodruma kurdu araç gelmeden hattı çekildi, aracı teslim alırken wall connectoru da aldı altyapı hazır olunca istanbuldan evine geldiği gibi elektrikçi kutudan çıkardı 20 dakikada kurdu.
Ayrıca bu tarz ürünleri almak elektrikçinin dediğine göre önemli zira araç şarj olurken tek başına bir eve yetecek kadar enerji çekiyor akım sıcaklık takibi ayarlamasının yapılabilmesi hele ki ev eskiyse çok önemli.
  • denizgonen  (24.05.25 14:40:54) 
tesla'dakinin ücreti nedir bilen var mı peki? hiçbir yerde yazmıyor da.


  • tchuck  (24.05.25 15:53:23) 
www.amazon.com.tr

şunu almayı düşünüyorum son olarak. sizce bir sıkıntı var mıdır? dikkat etmem almadan önce düşünmem gereken bir şey var mıdır?
  • tchuck  (28.05.25 08:57:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.