[]

hızlı okuma

Hızlı okuma kursuna gidip ciddi anlamda faydasını gören oldu mu?
ortalama kaç kelime/dk ya çıkabildiniz?
Tavsiyeleriniz neler?


 
benimde böle bi sorunum vardı , bolca kitap okuyunca baya bi faydası olmuştu.


  • veritas89  (18.07.10 14:01:27) 
ben gittim, baya da bahsedilen tüm egzersizleri gözüm çıkarcasına yaptım ama bi100-200den fazla normal hızımı aşamadım. zaten hızlı okuyorsan gereksiz yani. ama çok yavaşsa okuman kursun sonlarına doğru sana hilesini anlatıyorlar. cümleleri çapraz bilemedin 3 kelime 3 kelime görerek okuyorsun.


  • shubulubapshubaptishaluva  (18.07.10 14:05:03) 
ben kursa gitmedim ama fazla bilgi göz çıkarmaz.

4 ayrı kitap almıştım bu konuda,cd li,alıştırmalı.
biri malum melik duyar ın mega hızlı okuma seti.
diğerleri de piyasada bulunan hızlı okuma kitapları.

melik duyar'ın seti sonrası bariz bi kelime artışı oldu,dakikada 300 kelime diyelim ortalama.
sonrasında hızlı okuma teknikleri kitabındaki göz egzersizleriyle 400 e çıkabildim.

bu arada şunu anladım,olay önce kitaplara,okumaya,kelimelere aşina olup akabinde göz kaslarını geliştirmek.

yani göz kası gelişmiş ama zamanında çok kitap okumamış insanlar sorun yaşayabilirler.

şimdi 400 kasarsam 450 okuyabiliyorum 1 dakikada.

Ergin İyibilgin
Reha Oğuz Türkkan
Adil Maviş

Bu üçünün kitabı çok yardımcı oldu,özellikle Ergin İyibilgin in kitabındaki egzersizleri disiplinli bi şekilde yaparsan,1 kaç hafta içinde tatmin edici bi artış görebilirsin.
  • kogan  (18.07.10 15:04:54) 
Orta sonda gittiğim dershanede hızlı okuma kursu vermişlerdi, çok talep olmadığından derslere devam etmediler ama ben ilk 3-5 derse gittim. İlk başlarda hızlı okuduğunuzu sanıp aslında hiçbirşey anlamıyorsunuz ama tekniklere riayet ederseniz kısa süre sonra gerçekten faydasını görüyorsunuz. Ben o dönem dakikada 2000 kelimenin üzerine çıkmıştım ki gayet ii bir sayı bu ama sayının çok çok üstüne çıkanlar vardı.

Yıllar önce üniversiteye hazırlandığım dönemde 30 paragraf sorusunu en fazla 6 dakikaya çözüyordum. Hem de neredeyse yanlışsız. Bu çok büyük bir kazanç sağlıyordu bana.

Ha tabi şimdi o kadar hızlı okumuyorum (sanırım okuyamam da). Fakat şu an bile büyük faydasını görüyorum. Şimdilerde roman okurken falan öyle hızlı okuyayım gibi bir takıntım yok, çünkü pek zevk vermiyor. Ama araştırma yaparken, uzun makalelerde göz gezdirip ufak birşeyler ararken kısa sürede çok rahat buluyorum.

Size tavsiyem eğer kitaptan çalışacaksanız doğru kitabı seçmeniz, çünkü dershanedeki hocanın dediğine yanlış teknikler işe yaramadığı gibi göz rahatsızlıklarına sebep olabiliyormuş.
  • johan sebastian  (18.07.10 16:30:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.