[]

Klima Elektrik Bağlantısı

klima servisi elektrik bağlantısını yapmadı. bunu kendim yapabilir miyim az buçuk anlarım elektrikten ama bir sıkıntı çıkar mı? kendi yapmış olan var mı?




 
Yaparsın
araya sigorta koy
ana sigorta kapalıyken bağla.
  • kisa  (12.05.25 11:51:55) 
Bu arada sigortadan fazi geçirmeyi unutma, toprak ya da nötrü değil. Sadece fazin arasına girecek sigorta ve kaç amperlik olacağı da kitapçıkta yazar


  • kisa  (12.05.25 11:58:45) 
en yakın prizin arkasından 2.5 luk elektrik kablosuyla taşı. kisa nin dediği gibi sigortaya gir ordan da klimaya


  • administ  (12.05.25 11:58:46) 
Bence prizden değil de buattan al. Prize klima çalışırken başka elektrikli aletle yüklenmesi uygun olmayabilir.


  • Mirket  (12.05.25 12:05:51) 
ben kendim yaptım.

- 18 bin btu klima için 3 x 2.5 kablo gerekiyor.
- Tekli sigorta koyman gerekiyor, ben 25A koydum servis önerisi ile.
- prizden de çekebilirsin ama o prize bir şeyler bağlama tek o çalışacak gibi düşün.
- prizden çekerken fişli yapma, direkt prizin arkasından bağla.
- klima tarafındaki bağlantılar basit. faz nötr toprak. fave nötr klima tarafında N ve L olarak görünür. toprak kısmı ise klamens dışında vidalı bağlantı şeklindedir. klima bağlantı klavuzunda yazar.
- sigorta bağlarken denildiği gibi faz olan kabloya sigortayı bağlayın. diğer kabloları kesmeyip yandan geçirin. sadece faz olanı kesin.
- imkan var ise kablo papucu kullanın uzun ömürlü ve daha güvenli olur.

atla deve bir şey değil. youtube'da videolar var.
  • delidir yakalayin  (12.05.25 12:23:16) 
Buattan yapman daha sağlıklı prizden yaparsan yük biner. Buat işini elektrikçi yapar. Bağladığın buatın sigortasını da yükselttir.


  • mikahakkinen  (12.05.25 13:04:21) 
Bi defa yapılacak bi şey, çağır elektrikçiyi yapsın. Riske etme.


  • antihero  (12.05.25 15:52:45) 
İyi bilmiyorsan yapma.
Elektrik işi ihmale gelmez.

  • parka  (12.05.25 17:00:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.