[]

elimizde bir öğrenci var...

gencimiz bu sene lise 4 e gidecek. yani son senesi. eşit ağırlık öğrencisi, lisenin ilk üç senesi boyunca matematik ve geometri derslerinde uyumuş ama diğer dersleri yapabildiği için ortalamayla geçmiş. arkadaşlar eşit ağırlığı seçti diye seçtim diyor ama matematik ve geometri bilgisi ortaokul seviyesinde. coğrafyası tarihi 4, edebiyatı dil anlatımı 3 imiş. genel ortalaması da 3.00 seviyesindeymiş. bu sene dersaneye de gidecek ama matematik ve geometri de konuların temeli olmadığı için dersanede de birşey anlamayacak. sene sonunda ygs veya lys hangisi bilmiyorum o sınava girdiğinde ne yapıcam ben diyor, şimdi akıllanmış yani.

bu adam sınavda matematik ve geometriden birşey yapamazsa açıköğretim dışında bir yere giremez di mi?
gencimiz ne yapsında kurtarsın kendini bu durumdan?

 
ne olmak istiyor, aklında ne var? bir de yabancı dili ne durumda?


  • i ve been mistreated  (17.07.10 22:50:09) 
son sene bölüm değiştirebilir diye biliyorum.Sözeli seçsin,zaten ygs de yapacağı matematik ve de geometri soruları için ortaokulun biraz üzerinde mat. bilgisi yeterli.


  • Jonathan11  (17.07.10 22:51:18) 
gayet düzgün bir şekilde kurtarır kendini bu sene çalışırsa. gerçi kurtarmak garip oldu.
şöyle diyeyim ben anadolu lisesinde okuyup lise 2 de bıraktım, ne lise 2 ne de lise 3 derslerini gördüm. açıktan diploma alıp bu sene de universiteye giriyorum çalışmışlığım yok denilebilir. şu sınavda sözel bölümlerden bir şey okumak isterse birinci kısım matematiğinden ortaokul bilgisiyle bile en az 10 tane yapar üstüne edebiyat ve sözel dersleri çalışırsa düzgün bir şekilde sözelden bir yerlere girebilir. kendisine bağlı işte.

  • phoera  (17.07.10 22:58:17) 
@i ve been mistreated, klasik aile durumları iyi bir yer tuttur baskısı var, en azından öğretmenlik olmalı. ingilizcesi yaşıtlarına göre çok üstte diyebilirim. evde 15 senedir bilgisayar var o yüzden.

@jonathan11 son sene bölüm değişmiyor işte sorun o zaten.
@phoera eşit ağırlık okusa da sözelden bir yerlere girebiliyor mu? puan kaybı olmuyor muydu?
  • xenophobe  (17.07.10 23:02:02) 
adam akıllı çalışacaksa özel ders aldırın bir üniversite öğrencisinden, çok dersi makul fiyata alabilirsiniz.


  • rodeocu  (17.07.10 23:10:11) 
matematiği yapamıyosa kasmasın boşuna.özel derse tonlarca para döktü benim arkadaşlarım olmayınca olmuyo yani.onun yerine sözelden ya da dilden girsin sınava.15 puan falan oynuyo.mükemmel bi bölüme gitsin derdi yoksa rahatlıkla bi yere yerleşir.


  • hoppa  (17.07.10 23:25:12) 
efendi gibi çalışsın, yer yutar o matemetiği, olmadı bi de özel ders alsın azcık. pek bi mesele olmaz...


  • manyak  (17.07.10 23:25:17) 
matematik ve özellikle geometri son sene olacak bişeydir. hatta son 6 ayda bile olur da biraz kasmak gerektirir.
nereden mi biliyorum?

  • manyak  (18.07.10 00:07:42) 
matematikten zerre anlamazdım (lise 1de karneme 1 düşüyordu az kalsın), lise sonda dershanede ilk konulardan itibaren hocayı hakikaten can kulağıyla dinlemiştim. o son bir yılda matematiğim hiç tahmin edemeyeceğim kadar iyi olmuştu, her gördüğüm soruyu çözüyordum, netlerim full'dü vs.
yani son seneye geldim bir senede düzeltemem demesin sakın. kendini sıkıp denerse düzelir.

  • hia  (18.07.10 00:13:30) 
@xenophobe

öğretmenlik falan demişsiniz de, o işte çok da bir para yok ki. çoğu arkadaşım dersanelerde sürünüyor. atama çıkması için ingilizceye falan gitmesi lazım, onun için de dilci olması lazım. ingilizcesi iyi mi diye ondan sordum, dile geçse, ne bileyim ingiliz dil edb veya bir başka dil falan okusa, olursa tercümanlığa gitse falan diyecektimn ama son senesine geçmiş.

öğretmenlik bölümleri puanlarının yüksek olması yüzünden popüler olsa gerek. kendim şahsen ben öğretmen lisesi mezunuyum. öğretmenliğe gidenlerin neredeyse hepsi +24 puana sahip öğretmen lisesi mezunları, aynı tornadan çıkmış gibi muhafazakar anadolunun bağrından kopup gelmiş tipler. sıkılabilir o ortamda. bir de dediğim gibi ek puanı yoksa eğer çok zor öğretmenliğe gitmesi, en azından düzgün bir üniversiteye gitmesi. vasat ve altı olanlara girmek için bile bol bol çalışması gerekecek.

eşit ağırlıkta da bana kalırsa oldukça ilgi çekici bölümler var. ingilizcesi iyi demişsiniz, eğer siyasete ilgisi varsa uluslar veya siyaset bilimi okuyabilir, ne bileyim felsefe var, sosyoloji var, var oğlu var. örneğin hukuk da sağlam bir bölüm, sevene de okuması çok zevkli olsa gerek. önce kendisine bir hedef koysun.

onun haricinde not ortalamasına bakılırsa vasat bir arkadaşa benziyor. matematiği geometriyi falan becerememekteyse ve istediği meslek bunu gerektirmiyorsa hiç uğraşmasın, eğer olabiliyorsa yönetime dilekçe verip sözele, dil sınıfı varsa dile falan geçsin. ha eğer istediği bölüm eşit ağırlıkta ise geometri ve matematiğe ciddi ciddi eğilmesi gerekiyor, tabii hedeflediği düzgün bir üniversite ise. dersanedeki hocalarına boşa para ödemiyorsunuz, özel olarak ilgilensinler, ne bileyim temelini atmaya çalışsınlar. dersanede beş parmağın beşi bir değil ki, her tip öğrenci var. ha dersaneler de iyi öğrencileri beleşe alıp vasat olanların parasını cebe atan ve onlara hiçbir şey katmayan sömürü kurumları oluyorlar genelde, o da ayrı mesele ama yine de hiç belli olmaz.

ben çalışıp da neler yapanlar gördüm. eğer sebat eder, interneti, ne bileyim karı kızı arkadaşı futbolu vs biraz daha geri plana iter de çalışmaya başlarsa bir seneye yetişmeyecek bir şey değil.
  • i ve been mistreated  (18.07.10 00:54:45) 
Liseden mezun olduğumda 6tane zayıfım vardı (2 tanesi 0).Evet, matematik de bunların baş köşesindeydi.Öss hazırlığı için dershaneye başladığımda bölme işlemi yapamadığımı farkettim.Öyle günde 5-6 saat ders çalışacak yapıda bir insanda değildim.Dershanede matematik derslerini pür dikkat dinledim, günde 1.5-2 saat bulabildiğim en zor matematik sorularını çözmeye uğraştım.Bazen o 2 saat içinde 4-5 soru anca çözebildiğim bile oluyordu ancak onlarca, belki yüzlerce sorudan öğrenebileceğim şeyleri o 4-5 soru sayesinde kolaylıkla öğrendim.Velhasılı biraz istekli ve inatçı olmak gerekiyor, gerisi zaten kendiliğinden gelir, bir yılın nasıl geçtiğini anlayamaz.Bir süre sonra iş bulmaca çözmeye dönüşüyor, eğlenceli bir hal alıyor zaten.Çözümlü soruları ve ekolhoca'yı önerebilirim ben en kolay yol olarak.


  • dr3am  (18.07.10 02:20:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.