[]

üniversite tercihi

merhabalar;
puanımı aldım tercih yapıcam ama kafamda net olmayan noktalar var bunları sormak istedim.

öncelikle elektrik elktronik mühendisliği istiyorum.
şimdi sorularım şunlar
boğaziçi nin teknik eğitimi kötü diyorlar doğru mudur? doğruysa teknik eğitimin kötü olması ne demektir yani kafamda tam şekillenmiyor kötü eğitim somut olarak.
boğaziçi için yurtdışıdna yüksek lisans başvurularında kabul şansı daha yüksek diyorlar bu durum odtü ve bilkent için nasıldır?
bilkent hakkında ne söyleyebilirsiniz? (en az bilgimin olduğu üniversite bilkent )

 
teknik eğitimi kötü evet. çünkü adam akıllı labaratuvarları bile yok. puanın tutuyosa odtü'ye git.


  • wagner love  (16.07.10 22:37:40) 
şimdi şöyle
o yaştan mühendis olmak isteyip istemediğini anlayamayabilirsin.
mühendislik yapmak istemezsen boğaziçi daha iyi bir tercih olur.
burada dendiği gibi lab yok. ahım şahım bilimsel bir şeyler yapıldığını zannetmiyorum.
ama odtü'de tecrübe edemeyeceğin yaşam tecrübesini kazanırsın.
odtü'ye gidersen bir kampüste herkesin senin yaşına yakın olduğu sanal bir dünyada yaşarsın. istersen çıkmayabilirsin. (ylisans doktora vs.) ama çıkmak istediğinde senin için çok zor olur.
çok çalakalem yazdım. daha spesifik bir şeyler sorarsan daha güzel cevaplar verebilirim.
  • dark horse  (16.07.10 22:41:43 ~ 23:01:11) 
sakın sakın sakın , bak bogazıcı sansın varmıs kacırma.. ne teknıgı aga , ıkı bıra alıp manzarada ıcmedıkten sonra.. yemısım odtusunu ...


  • kennym  (17.07.10 00:18:02) 
@divid +1


  • deeperdown  (17.07.10 01:21:04) 
valla eğitim falan hikaye demek istemiyorum ama günün sonunda eğitim falan hikaye. elinde boğaziçinin en dandik bölümünden bile diploman olunca (ki biz burada elektrik elektronikten bahsediyoruz) karşındakinin dibi düşer, iş imkanın katlanır, yurtdışı şansın artar. Elbette ki kişinin kendisi de çok önemli, ama ismin ekmeğini çok yiyeceğini görürsün.


  • sui  (17.07.10 08:17:26) 
eğitim unutulur etiket baki kalır.


  • prodeq  (17.07.10 13:21:15) 
anadolu bilgisayar mühendisliğinde okuyorum, düşünürsen bizim elektrik-elektronik hem şartları hem de hocaların donanımı bakımından gayet iyi. ülkenin en zengin devlet üniversitesi olduğundan her türlü lab, lablarda her türlü donanım var. proje uygulama konusunda hiç sorun olmuyor. örneğin bizim bölümde proje yapanlara uygulamada kullanmaları için iphone, vs. verilebiliyor. başka devlet üniversitelerinde bu koşullar pek yok. puanın yüksekse en azından aşağıdaki tercihlere yaz derim ben.

bir de (bkz: müdek) denen bir akreditasyon sistemi var. bu, diplomanın tüm dünyada kabul edilmesini sağlıyor. beş senede bir bölümün yenilemesi gerekiyor. bizim fakültede endüstri mühendisliği dışında her bölümde var. endüstride olmama nedeni için: (bkz: musa şenel). diğer üniversitelerde de buna dikkat etsen iyi olur bence.
  • uckac  (17.07.10 16:20:25 ~ 16:23:21) 
EE için Bilkent Türkiye'de 1 numaradır. Fazlasıyla akademisiyen yetiştirir, kadrosu zengindir, çok hocası IEEE fellow'udur. Her sene oradan mezun birsürü insan da ABD'de iyi okullarda doktoraya başlar, yerinde olsam Bilkent düşünürüm.


  • Lethe  (17.07.10 22:13:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.