[]

işkencenin geçtiği bir filmi soruyorum

merhaba sevgili ekşi duyuru kullanıcıları,

bundan yaklaşık 15 sene önce bir tv kanalında bir filmi "izleyemediğimi" hatırlıyorum. artık filmi bulabilirsem filmi izlemek istiyorum.

filmde darbe ya da iç savaş sonrası gibi bir durum işleniyordu. sonra yönetim asilere psikolojik ve fizyolojik yöntemlerle işkence yapıyodu ve onları mevcut fikirlerinden vazgeçirmeye çalışıyordu.

aklımda kalan sahneleri yazmam gerekirse;

-adamın kafası 2-3 bölmeli bir kafese sokuluyordu, sonra kafaya en uzak bölmeyi ısıtıyorlardı ve sıcaklığa dayanamayan sıçan olduğu yerden fırlıyordu ve adamın yüzü ile sıçan arasıda sadece bir bölme kalıyordu. eğer o böyleyi de açsaydılar sıçan sıcaktan kurtulmak için adamın yüzünü iyip içine girmek zorunda kalacaktı.

-filmin sonunda onca işkenceden sonra, mahkum fikirlerinin değiştiğini söyleyip ıslah olduğunu kabul ediyordu ama önündeki satranç ya da dama tahtasının tozlu kısımın üzerine parmağıyla 2x2=5 gibi bir şey yazıyordu.

umarım filmi izleyen birileri bu duyuruma cevap yazar.
bu duyuruyu sabırla okuduğunuz için teşekkürler.

 
e 1984 bu :)
www.imdb.com

sadece 2+2=5 yeter..

aslında izlemekten ziyade okusaydın daha faydalı olurdu ya, neyse.
tr.wikipedia.org/wiki/Bin_Dokuz_Y%C3%BCz_Seksen_D%C3%B6rt_(roman)

dipnot: 2+2=5 olduğunu içtenlikle kabul etti kahraman. çünkü artık kendi bildiği değil, partinin doğru dediği doğruydu. zaten filmi tam hatırlamasam da, romanda o sahnede 4 değil 5 parmak olduğunu içtenlikle kabul etmesi hikayenin zirvesi ve adamımızın yenilgisinin ilanıydı.
  • jesterdvine  (15.07.10 19:40:37 ~ 19:47:27) 
@jesterdvine
çok teşekkürler :)

  • vito andolini  (15.07.10 20:05:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.