[]

500 liraya fotoğraf makinesi?

Bir-iki gün önce de sordum bunu ama cevap alamadım. Kafayı yemek üzereyim biri yardım etsin lütfen. Beş yüz, en fazla 550 liraya bir dijital fotoğraf makinesi arıyorum ve en kısa sürede almam gerek. 2 gündür forumlarda cirit atıyorum ama net bir şey bulamadım.

Şöyle bir şey var. Size özel fiyatı 451 lira diyor. Normal fiyatı 550-700 arasında değişiyor.
www.hepsiburada.com

Ama fotoğraf kalitesi (özellikle gece çekimi) pek tatmin edici gelmedi.

Sizin önereceğiniz bir şey var mı?
Kompakt makina olsun, bu tarzda olsun fark etmez.

X lira daha koyup şunu al demeyin. Kalbinizi kırarım! Sınırı söyledim.
Anlayan, bilen cevap versin lütfen. "Teyze oğlunda şu vardı denemiştim çok güzel alet" tarzı yorumlar istemiyorumm. Her yer onlarla dolu çünkü.

 
2 gün önce sordum tatmin edici cevap gelmedi.


  • murderers secret  (15.07.10 16:29:33) 
Bu 4. soruşum sanırım benim. Bırak tatmin ediciyi, hiç cevap gelmedi :D


  • trinitrotoluen  (15.07.10 16:31:38) 
Kalbimizi kırma önce modelin linkini tazeleyin zira görünmüyor !

kompakt makine ile gece çekimi için flaş kullanmak zorundasınız iyi dslr makinelerin kendi flaşı bile 12 - 15 metre ye etkimekte.

kompakt makine alıyorsunuz tripotda pozlama yapacağınızı es geçiyorum.

iso performansını da bu fiyata beklemeyin gece çekimi için etkenlerden birisi de bu

ekleme: ben yazarken iki şikayet gelmiş üst üste yanlış anlayabilirsiniz ama yazınızın içine "Kalbinizi kırarım!" gibi bir ibare koymak antipatik yapıyor

ekleme 2:
yenilenen linkde görülen ürün Fujifilm Finepix S1700 bir slr like ürünü kompakt makine değil. dslr makinelere göre benzer performans verip lensi değişmez.
günlük kullanım için istediğinizi yapabilirsiniz.
fakat macro yetisi beklemeyin.
gece çekimleri için büyük boyutlu biri çekecekseniz boğaz köprüsü gibi ayak gerekmekte ötesinde insanlar için flaş kullanırsınız.

ekleme 3

www.dpreview.com buraya dayanarak ! ki test edenler ala insanlar.

Canon PowerShot SX 20 IS
burada ki fiyat linkini sildim arama motoru sx120 ile karıştırmış ülkemizde çok pahalı bu modeller.
kişisel değil siteye giriş yapan tonla insan var soru şeklinize göre ne cevap vericem diyenler olabilir

o halde bu ürün tatmin edicidir. gece fotoğraf çekmek zorlayıcı bir şeydir yeterli ışık ve ayak yoksa 15 bin liraya alacağınız makineyle elde fotoğraf çekemeyebilirsiniz.
başlangıç için yeterli bir ürün.
  • sozluknickmiverulan  (15.07.10 16:32:11 ~ 16:44:37) 
Bu kadar içerleneceğini bilsem demezdim yahu. Bir şey dediğim yok, kızma :D
Mükemmel fotoğraflar çekeyim demiyorum zaten. Öyle bir amacım yok. Daha çok günlük kullanıma yönelik bir şey istiyorum vs... Anı fotoğrafı, gidilen görülen yerlerde fotoğraf çekmek için falan.

"sx 20 is" iyi hoş da, 1 milyar o cihaz :S
  • trinitrotoluen  (15.07.10 16:38:10 ~ 16:45:46) 
al ondan, bir arkadaşa aldık memnun. o fiyata başarılı bir cihaz.


  • hostararara  (15.07.10 16:48:33) 
canon olsun, powershot serisi olsun (ixus olmasın yani). o fiyat aralığında hangisini beğenirseniz alın. pişman olmazsınız. model olarak aklıma gelmiyor. daha ucuza da güzel modeller var hatta. artan parayla da çanta, şarjlı pil, tripod, hafıza kartı falan alırsınız.

hatta aklıma ilk gelen model canon powershot a1100.
  • kibritsuyu  (15.07.10 17:14:19) 
Tam da ixus serisine bakıyorum. Çok da kötü değil gibiydi. Niye öyle dediniz?

www.photographyblog.com
www.photographyblog.com
  • trinitrotoluen  (15.07.10 17:39:27) 
550 lira falan verebilecek gibiyseniz sahibinden.com'a bakının derim dslr hususunda. sony a100 falan bulmanız işten bile olmuyor denk gelince. misal dslrımı aldıktan iki ay sonra dynax bulmuştum minolta, ikinci el tabi, 450ye satıyordu adam içim gitmiş idi. neyse öyle. 550 lira verip compact makine almayın derim ama, [canon alın alacaksanız da, maks 350 verin, bir yerden sonra atıl oluyor o gül gibi megapixeller (saldırmayın bana)]


  • anaglareb  (15.07.10 18:15:37) 
ixus'lar küçük olsun, cebe girsin falan diye şekline önem verilen makineler. kibrit kutusu gibi ince yapıcaz diye kaliteden ödün veriyorlar. küçüldükçe de fiyatı artıyor. yine de fena değildir. beğeniyseniz alabilirsiniz. powershot'lar daş gibi fotoğraf çekim kalitesi ön planda. ben powershot serisi tavsiye ederim.


  • kibritsuyu  (16.07.10 10:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.