[]

Kira sözleşmesi

Evimi kiraya vereceğim. Arada emlakçı olmayacak. Kiracıyla sözleşmeyi imzalayacağız. Duyduğum kadarıyla ikinci bir sözleşme daha olabiliyormuş ve bu sözleşme kiracı kirayı ödemediği takdirde evden çıkartmayı kolaylaştırıyormuş. Böyle bir şey var mıdır, varsa adı, sözleşme metni nedir, nasıl bulunur? Yardım ederseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.


 
tahliye taahhüdü var ama ancak kira sözleşmesinden 6 ay sonra imzalanabiliyor. bazı ev sahipleri kira ile birlikte 6 ay ileri tarihli imzalatıyor ama bu durumda da kiracı tespit yaptırabiliyor konu ile ilgili.


  • kahvegibi  (15.07.10 15:01:52) 
tahliye taahhüdü kira sözleşmesinden 6 ay sonra olacak diye bir şart söz konusu değil. kira sözlşmesinden daha sonraki bir tarih olması yeterli ancak kira sözleşmesi ile çok yakın tarihli olmasa iyi olur. çünkü çok yakın tarihli olunca kiracıya zorla imzalattırıldığı düşünülerek geçersiz sayılabiliyor.
1-2 ay sonra ya da sözleşme anında ancak tarihsiz olarak imzalatın. ancak kira sözleşmesnin imzalanmasından daha sonraki bir tarihte kiracınızı razı edip noterde bu taahhüdü alırsanız daha sonra imza inkarı gibi bir durumla karşılaşmazsınız.
tahliye taahhüdünün fonksiyonu da şudur: kiracınız tahliye taahhüdünde belirttiği tarihte evi boşaltamaz ise bu tarihten itibaren en geç 1 ay içinde bu taahhütnameyi icraya koyarak kiracınızı çıkarabilirsiniz. (1 aylık süreyi kaçırırsanız taahhhüdün hükmü kalmaz.) icraya koyma tarihinden itibaren 15 gün içinde itiraz etmez veya tahliye etmez ise icra memuru vasıtasıyla evinizi boşaltırsınız.
  • kirmizi gul demet demet  (15.07.10 22:19:50) 
o kısım sanırım sıkıntı olur. ya kiracı da elindeki sözleşmeyi gösterirse? şurada tahliye taahhüdü ile ilgili bir şey var: www.gayrimenkulhukuk.com


  • bigdata  (03.02.19 01:21:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.