[]

Firefox 4 beta yükleyince ff3 kullanabilecekmiyim?

Soru başlıkta ama biraz daha açayım istiyorumki firefox 3 hiç değişmeden kalsın ama 4'ün betasınıda deneyeyim bi yandan bunu yapmanın yolu nedir veya iki farklı program gibi mi yükleniyor zaten?Teşekkür ederim.




 
farklı yükleniyor merak etme. beta olduğu için.


  • bodom  (14.07.10 22:54:21) 
sorun yok ... masa üstünde iki tane firefox oluyor :D ikisinide kullanabilirsin.


  • janavarorion  (14.07.10 22:56:38) 
  • janavarorion  (14.07.10 23:07:37) 
janavarorion kısayolun adını "firefox" diye değiştirdiği için iki kısayol olmuş.


  • serafettinn  (14.07.10 23:12:23) 
@serafettinn

kısa yolun adını değiştirmekle ne alaka anlayamadım. adı üstünde "kısa yol" dosya yolları farklı... program files'ta "Mozilla Firefox 4.0 Beta 1" diye yeni bir klasör oluşturuyor. normal "mozilla" klasörüne hiçbir şey olmuyor.

kısaca orjinal firefox unuza hiçbir şey olmuyor...

img215.imageshack.us
  • janavarorion  (14.07.10 23:22:10) 
firefox 3 ile 4'ün kurulduğu yerlerin farklı olması bir şey değiştirmez. kurduğunuz tüm eklentiler, bookmark'larınız, geçmişiniz program kurulum klasöründen farklı bir yerde, c:\users\kullanıcı\appdata\roaming\mozilla\firefox\profiles\profil-adı altında saklanır. eğer bir değişiklik yapmadan firefox 3 ile 4'ü (farklı yerlere kursanız bile) çalıştırırsanız aynı profili kullanır, firefox 4 de bazı durumlarda bu profil üzerinde değişiklik yapacaktır, mesela bookmark/geçmiş veritabanının şemasını değiştirmek gibi. bu değişiklikler çoğu zaman geriye uyumlu olsa bile bazı durumlarda sorunlar çıkabilir, çıkacaktır da.

yapılması gereken, firefox 4 için yeni bir kullanıcı profili açmak olacak. şu şekilde yapılabilir:

- çalışan tüm firefox uygulamalarını kapayın.
- başlat - çalıştır - cmd ile komut satırı açılıp firefox 4'ün kurulduğu klasöre gidin.
- tırnaksız olarak "firefox -profilemanager" yazın, enter'a basın
- açılan pencerede create profile'ı tıklayın, profil ismi olarak 4 girin ve finish'e basın.
- choose user profile penceresinde exit'e basarak çıkın.
- bundan sonra firefox 4'ü çalıştırmak istediğiniz zaman yine komut satırından tırnaksız olarak şunu gireceksiniz: "firefox -P 4". bu şekilde 4 isimli profili kullanmış olacaksınız. isterseniz masaüstündeki kısayolun özelliklerinden target'ı değiştirebilirsiniz (sonu "firefox.exe -P 4" olmak üzere).

tabi portable olarak kurmak biraz daha kolay olacak, bunlarla uğraşmayacaksınız, onu da deneyebilirsiniz.

eğer iki firefox'u (3 ve 4) aynı anda çalıştırmak istiyorsanız önce 3'ü çalıştırın, sonra 4'ü çalıştırırken yukarıda belirttiğim komut satırının sonuna " -no-remote" eklemeniz yeterlidir.

ha, tabi farkında olmadığım bir şey daha olabilir, ben beta kurulumunu kullanmadım hiç, nightly build'leri kullanıyorum, eğer beta kurulumu kendisi yeni profil oluşturup masaüstündeki kısayola yukarıdaki parametreleri ekliyorsa onu bilemem.

saygılar.
  • xanathar  (15.07.10 00:53:46 ~ 00:59:25) 
@sıkılgan
ne yazık ki bir yönlendirilen sensin sanırım.

tüm firefox ları kapat. önce 3.6 versiyonunu aç ...

sonra tüm firefox ları kapat. 4.0 versiyonunu aç...

iki versiyonu aynı anda açamazsın... aslında açarsın da konu dağılmasın fazla...
  • janavarorion  (15.07.10 01:08:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.