[]

Bu bünye yurtta hayatta kalmayı başarır mı ?

1 yılı öss hazırlık ve 3 yılı üniversite olmak üzere 4 yıldır ailemden ayrıyım.
Benim gibi öğrenci olan ablamla aynı evi paylaşıyorduk ve fakat kendisi bu sene öğretmen olarak başka bilinmedik diyara gidecek. Benim de haliyle başımın çaresine bakmam gerekiyor.

Uzun bir kararsızlık sürecinin sonunda sanırım yurda çıkmaya daha yakınım şu an.
Fakat kafamı kurcalayan şeyler var. Yurtta kalmanın evde kalmaya göre dezavantajları malum.

Merak ettiğim yurtta kalmanın avantajları nelerdir sizce?
Bir de bunca yıldır kendi yemeğimi yapıp yemeye alıştım, mutfak kullanımı falan nasıl oluyor yurtlarda? Yoksa tamamen dışardan mı yemeye başlarım yurda geçince o da kafama takılan bir soru.

Teşekkürler

 
temizlik derdi yok. fatura derdi yok. genelde yurtlar okullara yakın olur.

yemek yaparsın ama mutfaklar genelde belli gruplar tarafından işgal edilmiş oluyor. öyle tek başıma mutfakta şarkı söyleyerek yemek yapayım yok. paso orda oturan adamlar oluyor. benim eski yurtta paso ruslar takılırdı mutfakta.
  • ayiadam  (13.07.10 18:47:41) 
yurdun güzellikleri olduğu kesin. en basitinden etrafında senin gibi bir sürü öğrenci var, bol bol kakara kikiri, yemek, temizlik derdin yok falan ama evin rahatlığı yurtta asla yok. evde kendine ait bir odan olduğunu düşününce, küçücük bir odayı tanımadığın insanlarla paylaşmak inanılmaz zor gelecektir ve bunu daha önce yaşamamışsın anladığım kadarıyla.hiçbir şey olmasa bile yok ışık yok ses derken bir sürü sorun çıkıyor.
ben yurtta kalıp daha sonra eve geçtim ve şimdi bakınca tekrar yurda geçmek, alışabilmek çok zor. bir süre sonra koltuğa oturmayı, çıplak ayakla halıya basmayı, yalnız başına uyumayı özlemeye başlıyor insan.

  • hepas  (13.07.10 19:12:21) 
4 sene evde öprenci hayatı yaşayan ben, kesinlikle yurtta kal derim.
Fazlasıyla ekonomik.
İstediğin an yakın arkadaşlarında bir müddet kalıp ev hayatını da bir nebze yaşamış olursun.
  • lucky_meh  (13.07.10 19:20:43) 
yurt mu aman aman diyim yakıından bile geçmem durumum varsa


  • jamswety  (13.07.10 19:39:35) 
Maddi durumun müsaitse 1+1 e çık. Evden yurda geçmek attan inip eşeğe binmek olur.


  • buzdagi  (01.05.15 17:43:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.