Özel sağlık sigortası yaptırmanın sebebi sağlık giderini tahmin edilebilir bir fiyatta tutmak.
Sene başlarken o yıl sağlığa kaç para harcayacağını bilmiyorsun. Sıfır da olabilir 1 milyon lira da olabilir. Sigorta yaptırırsan o açıdan kafan rahat oluyor.
Bir de 33 yaşındaki kişi şimdi özel sağlık sigortası yaptırmaya başlarsa mesela belki 35 yaşında bir mide rahatsızlığı başlayacak, sigorta onu da kapsayacak. İleride şeker, kalp, tansiyon vs. pek çok hastalığı başlayabilir ve özel sağlık sigortasını aralıksız şekilde yaptırırsa bu hastalıklarını özel hastanede tedavi ettirebilir.
Muayene, kontrol, ilaç gibi masraflar çok önemli değil ama çok daha büyük masraflar çıkabiliyor.
Mesela babamın çok iyi bir özel sağlık sigortası vardı, kalbinde damar tıkanıklığı olunca bypass ameliyatı olması gerekti. Parayı hiç düşünmeden Amerikan Hastanesi'nde yaptırabildik.
Ben yukarıda insanların neden yaptırdığını açıkladım, bunu mantıklı bulup bulmadığımı söylemedim.
Çünkü şöyle de bir ilginç durum var ki en pahalı veya en zor hastalıklarla karşılaşınca insanın parası, sigortası olsa bile genelde devlet hastanesinde daha tecrübeli, tanınmış hoca oluyor, ona gitmek istiyorsun.
0