[]

kilo vermenin durduk yerde durması

selamlar,

7 kilo verdim bir buçuk ayda. ev içi ve dışı çalışmalarım tam. bazal metabolizma tıkırında(küçük küçük 4 öğün. haftada bir haşlanmış yumurta kas çalışmalarım için). fire neredeyse yok. kilo vermem, şimdiye kadar ne yaptıysam aynısını yapıyor olmama rağmen durdu. milim oynamıyor. almıyorum da vermiyorum da. acaba şimdi ne yapmalıyım programımı mı ağırlaştırayım? metabolizma ile ilgili bi değişiklik mi yapmalıyım? kala kaldım öyle dieti de bırakmadım.

bi de 1 buçuk ayda 7 kilo vermek deri sarkması açısından yine de tehlikeli bi rakam mıdır?

teşekkürler.

 
1 gün tıka basa ye, ondan sonra devam et.


  • trista  (13.07.10 11:13:40) 
öncelikle boyun ve kilon kaç? nasıl bir beslenme programını uyguluyorsun? spor da yapıyorsan ki kas çalışmasından bahsetmişsin sarkma olmaz. kilo vermek, yağ yakmak istiyorsan programına kardiyo ekle. 30dk koşu 15dk bisiklet şeklinde. sonra bunu çok ağır olmamakla birlikte süper set ile destekle, eğer fazla kilon varsa vermemen elde değil.


  • viper cy  (13.07.10 11:22:34) 
Sudur onun çoğu su. Kilonuzu yazmamışsınız ama obezler dışında gerçekten haftada 7 kg vermek kolay değildir. Teorik olarak günde 1700 kalori az almanız ya da yakmanız gerekir. O yüzden durdu gibi geliyor size.
Devam edin daha sıkı diyet ve spor yapın ayda ortalama 2 kg civarına gelirseniz halinize şükredin. obezite varsa ayda 4-6 kg civarını görebilirsiniz ama çok uzun vadeli olmaz 4 e geriler yine. bazı aylar haftalar sıfır gibi olabilir malum vücut savaşıyor noluyor lan kilo kaybediyoruz sıfırlanmayalım diye.
kolay gelsin.
  • ozdek  (13.07.10 11:27:07) 
bir süre sonra yine hızlanacak kilo vermen. böyle olur hep kilo vermelerde. bana oluyordu en azından hiç bozmadan devam et sen aynı düzene. birkaç haftaya yine gitmeye başlar kilolar hızla.

bu arada yumurtayı üç günde bir ye ve her gün bir tane multi vitamin al. sandozlardan, suda eriyorlar ya işte o. her gün bir soda iç. aslansın kaplansın
  • sen git ben geliyorum  (13.07.10 11:29:38) 
haftada 1 kilo hesabından gidildiğinde normal kilo verme hızındasınız. bir de kilo ne kadar fazla ise ilk diyete başlanıldığında kilo verme o kadar hızlı olabiliyor. şimdi plato evresine girmiş gözüküyorsunuz.. trista'nın dediği gibi metabolizmayı şaırtacak birşeyler yapmak gerek. ingilizceniz varsa sparkpeople.com'u öneririm. sağlıklı kilo verme konusunda bulunmaz bir nimettir.


  • süpermaninkızı  (13.07.10 11:33:36) 
yemeği çok az yemek diet yapmak değildir. ben şöyle bir programla 4 ayda 19 kilo verdim:

sabah elma suyu ile tam tahıllı mısır gevreği
2 saat sonra 1 adet yeşil elma
öğlen yağsız sulu yemek (genelde protein ağırlıklı) 3 çorba kaşığı mümkün oldugunca az yağlı pilav veya bulgur, 2 kaşık yoğurt, 1 servis tabağı salata ve su
2 saat sonra 1 adet yeşil elma
akşam 200-250 gr diet ton balığı veya tavuk göğsü, 2 adet domates , su (bazen 1-2 kaşık yağsız lor peyniri ilave ediyordum tamam iğrenç bir öğün olarak görünebilir ama gayet lezzetli idi :))


günde 2,5 - 3 litre su tüketiyorum. boyum 1.82 kilom 74. 91 kiloydum 71 kiloya kadar düşmüştüm işte şimdi 3 kilo aldım ve artık kilo almıyorum. yukardaki diet programını artık uygulamıyorum ama halen tıka basa doyacak şekilde yağlı salçalı yemeklerden uzak duruyorum. haftanın 4 günü vücut geliştirme çalışıyorum ve gidişattan şu an için memnunum.

nasıl kilo verdiğimi görmen açısından bu diet programını yazdım, bende işe yaradı diye sende de işe yarayacak diye bir kaide yok, sonuçta her insanın metabolizması farklıdır. ayrıca kilo almadan önce ben de spor yapıyordum ve bıraktıktan sonra 20 kilo aldım.

kolay gelsin.
  • viper cy  (13.07.10 11:39:15 ~ 11:40:19) 
kilo verirken belli bir yerden sonra tikanma olmasi normal. rejim ve spor duzenini bir sureligine (1-2 gun) bozup yeniden baslarsan faydasi olabilir. tika basa yemek yerine biraz daha bol yemek, normalde yemedigin seyleri yemeyi deneyebilirsin.

bu arada eger gercekten cok az yemek yiyorsan vucuduna zarar veriyor olabilecegini unutma. gunde 1200 kaloriden az almamak lazim en basidinden. biraz daha bu kalori ihtiyaci konusunu arastir eger zaten yapmadiysan.
  • wpi  (13.07.10 11:49:07) 
1 ayda ortalama 4 kilo civarında vermek iyidir. Sen biraz hızlı vermişsin prens evladım. Ayrıca kilo verme eğrisi zamanla düşüşe geçer.

Azimli olmaya devam et, kendini zorlama. Haftada bir yumurta bu arada protein alımı için çok az, tabii diğer yediklerini bilmeyerek söylüyorum bunu.
  • hilhan  (13.07.10 12:08:10) 
vücut kıtlık moduna çekmiş kendini demek ki. günde 4 öğün yememe rağmen üstelik. yumurta deri altında saçma bezeler çıkarıyor diye çok yemek istemiyorum. malum yaz falan. aminoasit hapı alabilirim belki bu sebeple. profosyonel yardımlarınız için teşekkürler. metayla oynayım biraz madem. bundan öte spor, diet olamaz zaten.


  • aşksız prens  (13.07.10 14:56:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.