[]

fotograf makinesi

fotograftan, fotografcidan ve makineden anlayan insanlar,

biliyorum oradasiniz.

simdi ben bir fotograf makinesi almak istiyorum. guzel bi sey olsun istiyorum, öküz gibi buyuk olmasin, cantamda da tasıyabıleyım ıstıyorum. fotograftan cok anlamiyorum, ama sayesinde anlayabileyim; yine de profesyonel olmayan birinin ihtiyaci olmayan ayrinti ayarlar olmasin istiyorum. dijital slr olsun, benı yıne sıkmadan en az 10 yıl ıdare etsin diyorum.

fiyatta 1000-1500 arasi cikabilirim.

ne almak lazım?

tesekkurler simdiden.

 
popüler bi cewap yolu seçtim:
teknosa'dan Canon 1000D Digital SLR Fotoğraf Makinası 999TL alabilirsin mesela.
en az 7.8 yıl idare eder belki. belki de etmez..

not: fotoğraftan anlamam.
  • jarlaxle  (12.07.10 14:04:34) 
dslr değil de bu şeyler var panasonic ve de olympus un slr mantığında objektifi değişen ama içinde bu görüntüyü yansıtıp vizöre götüren aynalar olmadığından oldukça ufak boyutlardaki makineler var. bildiğim kadarıyla sensörleri dslr boyutlu, objektifi değişiyor, fakat tepedeki bakaçlar yok. onun yerine işte lcd den live view. gayet başarılı makineler ve kısmen daha ufaklar.


bunun dışında en ufak dslr bildiğim kadarıyla olympus e420 falan. pentax k-m de ufak boyutlarda bir dslr.


canon un en ufağı bildiğim kadarıyla canon eos 1000d hem ucuz da fiyatlı. nikon da ise d3000 en ufak makine. ama onun yerine milimetreyle daha büyük d5000 tavsiye ederim.

o ufak makine dediğim ;
www.yalcinlar.com.tr
  • cedric tweedledee  (12.07.10 14:08:24) 
Canon 1000D şu anda yorumlarda en iyi başlangıç makinesi olarak görülüyor. Bu makinelerde bir otomatik modu vardır ki; ayarı sana bırakmaz. Point and click interface kullanır. Ama o tepedeki çarkı çevirdin mi bir anda tüm ayarlarla karşı karşıya bulursun kendini. Dolayısıyla hem ona hem buna yarar. Ha bakarsın feci sarar (sarıyor çünkü fotoğraf), başka başka lensler alırsın değişik değişik şeyler denersin. Lafımın arkasında durduğumu gösterebilmek çabasıyla (yoksa başka amacım yoktur) www.dpreview.com sitesine gidip Canon EOS 1000D olarak aratmanı öneririm. 25 sayfa review seni sıkabilir, ama "conclusion" sayfası fazlasıyla mutlu edecektir...


  • archmagus  (12.07.10 14:33:18) 
senin aradığın şey olympus ep2. pahalı gelirse epl-1 de olur. cedric tweedledee ın dediği de bu.
türkiyede yeni yeni öğreniyo insanlar ama yeni nesil bunlarla dolucak.

  • chavezding  (12.07.10 15:16:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.