[]

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hakkında

Merhaba
Büyük ihtimal ankara üniversitesi veteriner fakültesini kazanacağım , buna itinaden bayağıdır araştırma yapıyordum.
Şimdi ilk sorum : Bilindiği üzere veterinerlik fakülteleri 5 yıl , bunun birde hazırlığı oluyormu ? , yani 6 yıl oluyormu ?(Bir senede kalsam 7 olur :D )


İkincisi ise en mühim olanı, sözlüklerden okuduğum kadarıyla çok zor bir eğitim varmış, hocalar kompleksiymiş ,sınıf ayrımı varmış , ilgilenmiyorlarmış , öğrencileri hayata küstürüyorlarmış, kendini yırtsan patolojiden geçirmiyorlarmış gibisinden entryleri çok okudum e haliyle de tırstım
Bir yandan da aklıma şöyle birşey geliyor :Liseye başlarkende, sayısal bölümü seçerkende zor diye hep deniliyordu , ama sürekli ve düzenli çalışmayla övünmek gibi olmasın (Tüm notlarım 5 olacak şekilde lise 4 ü bitirdim ) ve bu çoğu kişi için büyük birşey olarak görülebilir.

Yani demek istediğim ders geçme notunun 70 olduğu ''aüvf'' de gerçekten çok mu zor dersler , geçilemeyecek gibi mi ?.

Üniversite ile ilgili kafamda çok önyargı oluştu.Orada okuyanlardan , orada arkadaşı olanlardan düşüncelerini bekliyorum
Teşekkür ederim.

 
öncelikle veterinerlik fakültesinde okumuyorum, orada tanıdığım da yok. fakat yazdıklarınızı okuyunca genel birkaç şey yazayım dedim.

ilk sorunuzun cevabı osym'nin sitesinde var.
www.osym.gov.tr
bu adresten TABLO 3A, TABLO 3B VE TABLO 4'TE YER ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARININ KOŞUL VE AÇIKLAMALARI'na girin.
46.madde sorunuzun cevabı.

ikinci soruya gelirsek; yok kendini yırtsan geçemezmişsin falan fişmekan, bunları geçin. böyle söyleyen adama her sene o kadar insan nasıl mezun oluyormuş acaba diye sormak en mantıklısıdır. bunu söyleyen kişi yatarak geçme amacındadır ve azıcık zorlukla karşılaştığında pes eden adamdır. o yüzden bu şekilde gözünüzü korkutmaya çalışanlar olursa hemen uzaklaşın oradan ve fikirlerine pek de kulak asmayın.

kompleksli hocalar elbette olacaktır ve her bölümde ne yazık ki vardır. tabi bunların yanında şeker gibi hocalar da vardır, fakat kimse bunlardan bahsetmez. kompleksli hocalar gün gelir bölümü bıraktıracak derecede moralinizin bozulmasına neden olabilirler bile, ama bu aslında sizin zorluklar karşısında daha güçlü durabilmenize de yardımcı olur. sonuçta okuldan sonra başlayacak olan asıl hayatınızda karşınıza kim bilir ne cins insanlar çıkacak.

neyse fazla uzatmayayım, çalıştıktan sonra hangi bölüm olursa olsun bitirirsiniz bunu kafanıza çok takmayın. önemli olan çalışacak azmi bulabilecek misiniz? bunun için meslağinizi, okuduğunuz bölümü, gerçekten sevmeniz gerekir. bir önceki duyuruda araştırın dememin sebebi de buydu. bu meslek grubu türkiye'de ne yapıyor? araştırma imkanları var mıdır? yurtdışı olanakları nelerdir? gibi... sonra bölüme başladığınızda "ben böyle hayal etmemiştim" demeyin. kolay gelsin.

bu arada bölümün sayfasından asistanlara ulaşıp sormak istediklerinizi onlara da sorabilirsiniz. eminim en azından bir kişi cevap verecektir mailinize.
  • burbat  (12.07.10 15:10:46 ~ 15:12:52) 
benim kuzenim orda okuyordu, arkadaşlarını falan da tanırım. içlerinde sadece 1-2 tanesi ortalama zakanın biraz üstündeydi ve o ikisini hiç yakınırken görmedim.
ama diğerleri sürekli ağlayıp zırlıyordu, bütün bir sene boyunca ders çalışmayıp, son gece de batak oynadıktan sonra, 3-4 saat çalışıp patoloji sınavına giriyorlardı sonra da ağlıyorlardı patolojici çok kasıntı falan diye.
ortalama bi mühendislikten-hukuktan vs.den daha zor bir bölüm değildir, için rahat olsun.
  • de jure  (12.07.10 17:14:08 ~ 17:14:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.