[]

İngilizce Kursları = Ticarethane ? ( Hepsi mi ? )

Kpss b kadrolarına çok ümit bağlamıştım ama cumartesi günkü kpss berbat geçtiği için artık önümde kısa vadede birkaç şansım içersinde özel sektör ve seneye yapılacak lisans düzeyi kpss kaldı. E hali ile gerek özel sektör, gerek bankalar, gerekse bakanlık düzeyindeki devlet kadroları öyle ya da böyle ingilizce istiyor. Şimdi istanbul'da bir ingilizce kursuna gidersem bana özel sektörde, kpss lisansta ya da banka sınavlarında yadsınmayacak bir yardımı dokunur mu yoksa meydanlarda "ingilizce kursu buyrun !" diye broşürleri bunumuzun içine sokaraktan elemanlara ilan dağıttıran bu kurslar "öğrenci bahane para şahane." deyip tamamen ticarethane zihniyeti ile çalışıp adam gibi bir şey öğretmeden parayı cukka mı ederler ? Nette araştırdım da okuduğum yazıların %80'i bu şekil. Herkes ticarethane gitmeyin yapmayın etmeyin diyor. İyi de kardeşim hepsi mi böyle ? Gerçekten öğretme kaygısı içerisinde olup cafcaflı ilanlar ile değil, öğrettiği ile reklamını yapan hiç mi kurs yok ? Hepsi mi paragöz bunların ? Hiç mi ben bu kurslardan gerçekten bir şeyler öğrendim diyecek birileri yok ? Ha birde duyduğunuz, bildiğiniz, öğretme kaygısı olan güzel bir kurs varsa tavsiyede bulunabilir misiniz ? Çok şey istemiyorum en azından bu tarz sınavlarda, özel sektörde ( mütercimlik yapmayacağım yazılı sınavlarda falan), birazda genel kültür babında yetsin kafi.

edit: ingilizcem rezil düzeyde. En son aöf 2. sınıfta ingilizce görmüştüm nereden baksan 6 sene geçti.

edit 2: Ücretsiz ya da makul ücretli alternatiflerde var ama bana çok uzaklar malesef. Gidebileceğim maksimum uzaklıktaki yer bakırköy.

edit 3: evet sözlükte yazılanlar ve çeşitli forumlarda okuduktan sonra english time'dan vazgeçtim

 
ingiliz kültür derneği ve amerikan kültür gayet başarılılar bence. ama her halde size uzaklar


  • cedric tweedledee  (12.07.10 11:51:41) 
Aslında beylikdüzü şubesi bana oldukça yakın ama taktir edersiniz ki bir şubesindeki eğitim süper olurken diğer şubede ki eğitim berbat olabiliyor. Birde beylikdüzü pek merkezi bir yer olmadığı için kuşkularım var. Siz hangi şubesinin iyi olduğunu bilioyrsunuz ?


  • joehigashi  (12.07.10 12:02:26) 
ingilizce kolay bir dil. gerçekten öğrenmek istiyorsanız ucuz yollu ama güvenilir bir kurs merkezinde 4-5 kur giderek, gerisini kendi çabalarınızla halledebilirsiniz. ama o dil öğrenme havasına girmeniz gerek. sürekli ingilizce bişeyler girmesi lazım kulağınıza. ingilizce bişiler izleyin, dinleyin, okuyun. bir senede halledilir, şimdiden kurslar ticarethaneymiş, hiçbir şey öğrenilmiyormuş demeyin. dil öğrenmek her halükarda pahalı bir şey. siz alabileceklerinize odaklanın.


  • peki  (12.07.10 12:30:38) 
@peki

elbette uzun soluklu bir süreç bu. Hani o işin içine girdikten sonra hali ile geliştirmek için bir şeyler yapmak gerekecektir. Orada verilen eğitimin çaba gösterilmediği müddet bir işe yaramadığını çok iyi biliyorum.. Daha önceki bir kaç kurs deneyimim bana bunu gösterdi. Ama işte ince çizgi orada verilenler benim üstüne koyabilmem için ne kadar temel sunar ? Taktir edersin ki öğretici ya da kurs alacağı parayı düşünüp eğitimini önemsemez ve ikinci plana atarsa yapabileceğim şeyler belli bir yerden sonra tıkanır.
  • joehigashi  (12.07.10 12:46:28) 
o zaman sana tavsiyem, üniversitelerin verdiği dil kurslarına git. boğaziçi üniversitesininkine mesela. bunları araştır bir.


  • peki  (12.07.10 13:37:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.