[]

Siz Olsanız?

Selam ahali,

Bir belediyenin ve uluslararası ajans&ab yardımıyla belediye sınırları içerisindeki okullardan 8. sınıf seviyesinde olup maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere sbs hazırlık kursu açılacak.

Şu an düşünülen kontenjan 70 öğrenci.

Geçen sene benzer bir uygulama sadece belediyenin bütçesiyle yapıldı. Öğrenciler okullar tarafından seçilip belediyeye bildirildi. Ancak bu seçim çok sıkıntı doğurdu. Gelen bir çok öğrencinin durumu gerçekten umutsuz vakaydı ve yaklaşık 60 öğrenciyle başlayıp 10-15 civarı öğrenciyle sene sonunu getirebildik.

Bu sene böyle olsun istemiyoruz. Gerçekten başarılı,istekli ama maddi yönden yoksun öğrenci seçmek ve elimizden geldiğince yardımcı olmak istiyoruz.

Size sorum şu.. Böyle bir kursu siz başlatıyor olsaydınız öğrenci seçiminde nasıl bir yol izlerdiniz. Belediye siyasi bir kurum olduğu için kimseye cephe almadan bu işi yapmamız lazım. Kimse bize benim çocuğum neden seçilmedi desin istemiyoruz.

 
öncelikle seviye tespit sınavı yapın sonra da maddi durumlarını inceleyin. en dogrusu bu gibi


  • burjuva  (11.07.10 17:44:08 ~ 17:45:29) 
kafka,

Geçen seneki çok aceleye geldi. Aralık ayında anca başlayabildik derslere ve tam acemiliğimize geldi.

Projenin bir özelliği, eğitmenlerin üniversite öğrencisi olması. Hepimiz öğrenciyiz hala ve hepimizin ilk deneyimiydi. Bu yüzden çok acemilik çektik. Bu nedenle ince eleyip sık dokuyoruz bu sene.

burjuva ve kafka,

sınav fikri gerçekten çok mantıklı. bir görüşelim bunu diğer arkadaşlarla. başka fikirleri de bekliyorum bu arada
  • hayattan sikilan adam  (11.07.10 17:57:22) 
İlk aşama sınav olmalı evet. Belli bir geçme notu yerine çan eğrisi uygulanmalı.
Mantıklı bir sayıda öğrenci belirlendikten sonra, eğer mümkünse çocukla ve velisiyle görüşülmeli. Bu aşamada gerçekten ihtiyacı olan, derslere devam etmeye istekli öğrenciler ve veliler belirlenmeli. Yeşil kart sahibi olup olmadıkları da incelenebilir fakat gerçekten fakir olmayan ve yeşil kartı olan o kadar insan var ki, çok sağlıklı bir bilgi verir mi bilemiyorum. Maaş bordrosu, emekli olunup olunmadığına dair belge, okuyan kardeşleri varsa öğrenci belgeleri istenebilir. Bu tip uzun bir bürokratik süreç sonuna kalan aileler genelde gerçekten ihtiyacı olan ve çocuklarını derslere gitmeye teşvik edecek aileler oluyorlar.

Alternatif olarak göz önüne alabilirsiniz.
  • demirlisomya  (11.07.10 18:11:08) 
ilk aşama okullardan gelecek referans mektupları, ikinci aşama sınav, üçüncü aşama ise mülakat olmalı. istekli öğrenciler özellikle belirlenmeli diye düşünüyorum.
mali durum en son aşamada araştırılmalı, seçilen çocukların evlerine tek tek gidilip aileler ile özel mülakat yapılmalı.

proje grubunuzda 15 kişi varsa bu mülakatlar çok zaman almaz bile.
projenizde bu değişiklikleri yapabilirsiniz. ancak aklıma takılan bir soru var, proje yöneticiniz kimdir? yani hangi kurumdandır? neden projede görev alan üniversite öğrencileri projenin yürütülmesini üstlenmiştir?
  • kediebesi  (11.07.10 19:19:27 ~ 19:20:31) 
kurs ankaradaysa ve eleman ihtiyacınız varsa bende yardımcı olabilirim :)


  • burjuva  (11.07.10 19:36:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.