[]

vücut geliştirmeyle ilgilenirken aynı zamanda alkol kullanan gerzekler

ben de bunlardan biriyim maalesef. özellikle yaz ayları gelip çattığı zaman gece gündüz alkol tüketiyorum. ancak alkol kullanırken kiloma da dikkat edebildiğimi düşünüyorum. 177 boyunda 70 kiloyum. şöyle diyeyim gün içersinde ortalama iki üç duble viski, cin gibi bol kalorili içkiler ve 4-5 bira içerim. hiç içmedim diyebileceğim gün dahi en azından iki bira, iki tek cin içiyorum. limitlerimi zorladığım günlerse içtiğim viskinin, rakının hesabı bile yapılmıyor anlayacağınız. bu konuda bana ne tavsiye edersiniz? tabii en güzeli içkiyi bırakıp yola sodayla devam etmek ama tahmin edebileceğiniz üzere buna o kadar da niyetli değilim. bu arada gün içersinde alkol harici beslenme düzenime ve egzersizlerime oldukça dikkat ederim. yani siz diyin ki atıyorum bana.. "yok be jack 2-3 biradan bir şeycikler olmaz adama, bir duble de viskini içebilirsin ama daha da suyunu çıkarma istersen." veya "bu iş böyle olmaz saçmalama, madem ki bu işle uğraşıyorsun diyetine dikkat edeceksin alkol malkol ağzına sürmeyeceksin. içersen de günde maksimum bir biradan yukarı gitmeyeceksin." vs. sabah egzersizlerimin vakit ve ağırlıklarını arttırsam, her gün saunaya filan gitsem de kurtarmaz mı dersiniz yani?
ayrıca forumlara göz gezdirdim vücut geliştirmeyle ilgilenenlere düzenli uyku çekmeleri konusunda tavsiyelerde bulunulmuş hep. ben ise günde dört beş saat uyuyunca bebekler gibi uyumuş olarak varsayıyorum kendimi. mesela dün şehirler arası yoldan geldim, önümdeki kadın huzur vermedi uyuyamadım. önceki günden de uykusuzdum. son üç gündür toplamda sekiz dokuz saat anca uyumuşumdur belki. durum budur. iflah olmaz kardeşinize önerilerinizi beklerim.



 
ne kadar gerzek oldugunu sorgulayarak ise baslayabilirsin.

"en güzeli içkiyi bırakıp yola sodayla devam etmek ama tahmin edebileceğiniz üzere buna o kadar da niyetli değilim."

bu cumleyi ve dedigimi bir dusun.
  • no christ requiress  (11.07.10 17:56:11 ~ 17:57:11) 
yahu ne var o cümlede. içki içmeyi bırakmayacağım ama önerileriniz ışığında günlük alkol tüketimimi azaltabilir, egzersizlere dediğiniz yönde ağırlık verebilir, işte kalorisi daha azdır filan diye o içkiyi değil bu içkiyi tüketmeye başlayabilirim. bu konuda bir tavsiye istiyordum. yoksa zaten cevabını bildiğim bir soruyu sormak değildi amacım elbet ki. tüm servetini bir vakfa bağışlamak da asil bir davranıştır ama ölmeden önce kimse yapmak istemez, değil mi? yani bir davranışın doğruluğundan şüphe duymamakla o davranışı hayata geçirmek bir değil. neyse. :)


  • jack of hearts  (11.07.10 18:07:17 ~ 18:12:07) 
alkolü azalt.


  • de jure  (11.07.10 18:50:59) 
daha yaratıcı olabiliriz. biri gelsin desin ki "günde üç bardak viski içmek yerine üç kadeh rakı içmek daha az kalori almanı sağlar." örneğin. veya "aslında şu kadar içersen alman gereken günlük kalori miktarını yakalamanda karı bile olur." filan. sadece gelebilecek potansiyel cevaplar yarattım. konu hakkında bilgisi olan birini arıyorum, herhangi bir fikri olanı değil.


  • jack of hearts  (11.07.10 18:57:25) 
alkol kalorileri yazar; her alkolün kalorisi bulabilirsin.

ona göre tercih et, bira konusunu açma bile.
  • kulkke  (11.07.10 19:21:36) 
zamanında diyetisyen tavsiyesiyle sadece bira içen bir kız arkadaşım olmuştu da o durum biraz aklımı karıştırdı aslında.

düzeltme: herhalde sözünü ettiğim diyetisyen likörle birayı aynı miktarlarda aldığını varsayarak öyle bir öneri yapmış bizimkine. :)

alkollü içeceklerde bulunan kalori miktarları (100ml)
bira 45
şarap kırmızı 90
şarap beyaz 75
rakı 352
cin 332
votka 281
viski 400
portakal likörü 400
muz likörü 315
nane likörü 356
ahududu likörü 274

bu durumda en karlısı şarap içmek gibi gözüktü bana. korktuğum kadar da fazla değilmiş kalori değerleri, küçük önlemlerle çok zorlanmadan halledebilirim bu işi galiba. ama dediğin gibi birayı kesmek gerekecek. cevap atan herkese bir daha teşekkürler.
  • jack of hearts  (11.07.10 19:32:11 ~ 19:43:27) 
vücut geliştirmeden dolayı artan karaciğer yüküne alkolü de ilave ediyorsun. karaciğerini sevmiyorsan devam et.


  • ency  (11.07.10 19:58:16) 
oh, samimiyim bu tip bir iğnelemeye ihtiyacım vardı. söz azaltacağım. :)


  • jack of hearts  (11.07.10 20:00:34 ~ 20:00:47) 
şarap iç


  • trista  (11.07.10 20:19:24) 
dayaklıksın :) çünkü içkinin sadece kalori yönünden zararı olduğunu düşünüyorsun. ama nasılsa böyle çok devam edemeyeceksin. patlıcan burunlu olunca görürüm seni. tek tavsiyem allah ıslah etsin işallaaaa :) biraz sonra bir duble rakımı beni muhaazakar sananlara kaldıracağung. cheris finissaient!


  • kediebesi  (11.07.10 20:38:26 ~ 20:55:18) 
vücudun östrojen dolsun, testosteron yerlerde sürünsün istiyorsan aynen böyle devam. testo/östrojen dengesinin VG'deki rolü hakkında az da olsa bir fikrin varsa içkiye ağzını değdirmezsin.


  • arnold schwarzeneger  (11.07.10 22:00:51) 
hebe hebe höb.. peki ağbi. :I gözüm seğiriyor şu an. fazla östrojenden değildir umarım.


  • jack of hearts  (11.07.10 22:05:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.