[]

cardio nedir, nasıl yapılır?

vücut geliştirmeye başladım da çalışma yapılmayan günler cardio yapmak gerekliymiş. cardio nedir ne değildir az çok biliyorum ama egzersizleri hakkında bir bilgim yok. bu konuda beni aydınlatacak arkadaşlara kalpten teşekkürlerimi sunarım.




 
cardio bildiğim kadarı kardiovasküler sistemini harekete geçirdiği için bu ismi almış yani kalp atışını hızlandıran her türlü spor cardio sayılabilir..en yaygını koşu tabii ama cardio olarak ip atlama, boks torbası yumruklama, kürek çekme vs gibi sürekli bir hareket halinde olmanı sağlıycak kalp atışını belli seviyede tutan tüm hareketler olabilir..vücut geliştirenlerin cardio yapmasının sebebi genelde yağ yakmaktır ama cardio yapmayı da fazla kaçırmamak lazım..öncelik her zaman diyette olmalı bence..


  • heavysmoker  (11.07.10 17:31:19) 
kilo almaya calisiyorsan: sezon icinde cardio'yu mumkun mertebe azalt, kesebilirsin de. salona gelip kiz gibi agirlik calisip da 1 saat kosu bandinda takilan salak skinny'ler gibi olma. her kalori kilo alman icin gerekli.

kilo vermeye calisiyorsan: 3 gun agirlik, 4 gun cardio iyi bir duzen. 3 cardio session'in 35-45 dk'lik hizli yuruyus olsun incline, tek gunku de hiit olsun, 1 dk tum hizla sprint, 1 dk yuru. yemege dikkat

baslarken direk dalma, 1-2 hafta isinma turlari yap, yavasca tepeye cik.
  • no christ requiress  (11.07.10 18:00:28) 
löpür löpür yağ bağlamadan bol karbonhidrat tüketimiyle bir müddet kilo almayı düşünüyorum aslında. şu anda 70 kiloyum. 73-75 civarı ideal olacaktır benim için sanırım. açıklama için teşekkürler size de.


  • jack of hearts  (11.07.10 18:09:48 ~ 18:10:12) 
70 kilodan 73 75 kiloya çıkmak eğer vicut geliştiriyorsanız kas ağırlığıyla da olur hem fit görünürsünüz hem kilonuz istediğiniz seviyede olur.


  • buffy de vampir sayilir  (11.07.10 18:25:12) 
o halde ilk bir iki ay cardio egzersizlerine çok ağırlık vermeyeceğim, haftada bir filan yaparım mesela. ondan sonrasında da tam disiplinle ağırlık çalışması ve cardio yaparım. iyi, güzel. ama şöyle bir durum var ki: www.eksiduyuru.com
sanki link'teki sebepten ötürü antrenmanların yanında cardio'yu da tam performans devam ettirmekte yarar var.

  • jack of hearts  (11.07.10 18:33:11) 
kalp ritmini ve dolaşım hızını bir süre arttırmak, bu sayede kanda bol oksijen taşınmasını sağlamaktır. temiz havalı yerlerde yapmak gerekir. aynı zamanda lenfleri de çalıştırarak toksinlerin atılması sağlanır. bol bol terlenir bu toksinler atılır, üzerine serince bir duş alınır ki, toksinler deriye nüfuz etmesin.


  • kediebesi  (11.07.10 20:39:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.