[]

Banka Sınav Soruları

Banka sınavlarında ne tarz sorular soruyorlar ? Genel kültür - genel yetenek mi oluyor yoksa işletme, muhasebe falan soruyorlar mı ?




 
bankaya göre değişiyor. zeka testleri oluyor genelde ama. 3-5-7-? gibi sorular şekil soruları oluyor. müfettişlik yrd lığında ise alan soruları çıkıyor. ama gene bu sınavda bankasına göre değişiyor. garanti, iş bankası alan soruları sorarken finansbank şekil yeteneklerinden sorular soruyor.


  • copy paste  (11.07.10 14:54:45) 
Herhalde üniversite mezunu birininde hedefi lise ya da önlisans mezunlarının yerleştirildiği kısımlardan daha üst bir mevki olsa gerek. Bankalar üniversite mezunlarını belki lise mezunlarının girmiş olduğu sınava bile almıyorlardır o zaman. Peki bu sınavlarda yabancı dil şart mı ? Ya bana açıköğretim işletmeden ne yabancı dil öğrettiler ki birde sınavda kendimi ispatlama mücadelesine gireyim :S


  • joehigashi  (11.07.10 15:06:01) 
akbank ve halkbank müffettişlik yrd. sınavına girdim ben.

akbank zeka soruları, bir adet kompozisyon + mülakat şeklindeydi. ingilizceyi bildiğini belirten bir belge istiyorlardı, toefl sonucu falan.

halkbank sınavı tamamen alan sorularıydı geçemedim bile :)

finansbank da bu zeka sorusu tipi soruyor galiba.

evet bankadan bankaya, görevden göreve değişiyor. sonuçta müffettiş yrd. ile kişisel hesap uzmanı aynı seviyede matematik bilmek zorunda değil.
  • passion rules the game  (11.07.10 15:57:20) 
tebin 50 soruluk sınavına girmiştim
marttan sonraki üçüncü ay ve önceki beş ay ve ardından 6 ay daha sonraki ay hangisidir diye soru vardı.

  • pekala  (11.07.10 16:20:54) 
bu sorduğun sorunun cevabı bankaların kendi internet sitelerinde mevcuttur. hangi bankanın sınavına gireceksen bu ilanda sınavın kapsamı ve konu içeriği belirlidir.

bunun yanında yine ilanlarda yabancı dille ilgili alan olur, kimi banka kendi ingilizce sınavını yapar kimisi ielts, toefl vs. gibi sınavlarda alınmış taban puan şartı koşar.

açıköğretim işletme'de ne öğretiyorlar bilmiyorum ama sınavlar genel olarak zor olur, bu kadarını söyleyebilirim...
  • esenboga  (11.07.10 16:45:40) 
@joehigashi

bankalara hala lise ya da önlisans mezunlarının girebileceğini sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. matematik mezunu gişe görevlileri çalışmakta artık bankalarda. üni mezunlarının girebileceği üst düzey yerlerden kastınız müfettişlik yrd. ise zaten bankalar bu mevkiilere yılda 5 bilemedin 10 tane eleman alırlar.
  • copy paste  (11.07.10 17:09:52 ~ 17:10:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.