[]

kpss soruları

bu kpss sınavlarına bu sene girmedim ama gelecek sene girmeye karar verdim,sınavda neler soruluyor ders mı mantık soruları mı ve kaç soru soruyolar?
bana bilgi verebilirimisiniz?



 
ben de ilk defa girdim. yarısı yorum yarısı bilgi sorusu oldu. genel itibariyle bence o kadar zor değildi. paragraf soruları ağırlıkta. diğer taraftan matematikte sayılar ve problemler... tarih genelde bilgi sorusuydu ve coğrafya çok vardı. ha bir de 82 anayasası atatürkçülük ve atatürk'ün yaptıkları ve ilkeleri çok vardı.


  • silver apple  (10.07.10 23:15:13) 
öncelikle nereden mezun olduğun önemli. bazı bölümlerin mezunları a grubu memur olabiliyor (çoğunlukla sbf mezunları, kamu idaresi gibi bölümler). a grubu her sene yapılıyor. b grubu ise 2 senede bir (çift seneler, 2010 gibi) kesin birde ihtiyaca göre tekli senelerde de yapılabiliyor (mesela geçen sene yapıldı diye biliyorum ben). sorular pk sorun değil. orta karar bir üniv mezunu biraz yorularak (1 ay kadar orta-lise bilgilerini ve hızlı test çözme tekniğini gözden geçirerek) rahatlıkla baraj puanını geçebilir. eğer üniv kalburüstüyse pek fazla çalışmaya gerek bile kalmaz. genel yetenek-genel kültür soruları basittir ama ingilizce konusunda bu sene orta karar bir üds sınavı uygulandı ki, akıllara zarar. bölümlerin hepsi de 60 soru oldu ve soru başıa 1 dakika verildi. vatandaşlık bilgisi orta düzey tarih ve iyi düzey inkılap tarihi bilmeniz gerekir.


  • felagund  (11.07.10 00:35:11) 
son 1 ay çalırım yaparım yea yanılgısına düşme sakın. eğer a grubu düşünüyorsan 1 sene önce çalış.
aynı hataya düştüm. ve bugün sınavım var. ne ilginç değil mi??

  • sutlu nescafe  (11.07.10 08:29:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.