[]

kediye pire damlası

arkadaşlar bugün veteriner kedime pire damlası damlattı, ensesine ve kafasına bir miktar sürüldü. ancak eve getirdiğimden beri omurgası atıyor ve damlalı yerleri yalamaya çalışıp bağırıyor. evin içinde koşuşturup sağa sola çarpıyor acıdan. ara sıra kucağıma alıp damlalı yerlerine üflüyorum geçici olarak rahatlıyor. bir süre sonra tekrar başlıyor tabi. veteriner bugün ilaçlı yerlere dokunmamamı söylemişti, o yüzden buz torbası fikrinden de vazgeçtim.
ne yapacağımı şaşırdım, bu saatte veterinere de götüremiyorum...geceyi atlatacak bir yolu olsa keşke...
fikri olan var mı?


 
daha once kullanmıs mıydı ilk kez mi yoksa?


  • little miss sunshinee  (10.07.10 01:13:51) 
@little miss sunshinee : ilk kez kullanıyor


  • infamis  (10.07.10 01:16:53) 
yıka orayı salla dokunmamayı hayvana alerji yapmış işte. bizimkinin de tüylerini komple döktü o bölgeden.


  • trista  (10.07.10 01:19:27) 
benim kopegim var hep kullanıyorum, kullanan kedilerde gordum
kopegime damlattıgımızda pek sorun cıkartmıyor acıkcası ama alısık olmadıgı için belki huylanmıs veya alerji yapmıs olabilir,sonucta bi ilac damlatılıyor kokusu rahatsız etmiştir belki ama veterinere bir telefon acın yınede aklınızda kalmasın o daha iyi yonlendirir.
ama bu damlalar en iyi yontem alıstıktan sonra cok iyi olucaktır, yinede bir sorun dedigim gibi telefonla kotu bi reaksyon olmasın
  • little miss sunshinee  (10.07.10 01:21:01) 
Bencede yıkayın hayvan rahat etsin, yarın tekrar götürüp gösterin ama mutlaka veterinerinize.


  • Afro the cat  (10.07.10 01:22:34) 
huylanmanın ötesinde acı çekme halinde kendini paralıyor, dolayısıyla sanırım yıkamaktan başka çare kalmadı bana. ayrıca veterinerin numarasını da bilmiyorum...


  • infamis  (10.07.10 01:28:25 ~ 01:50:31) 
allah korusun felç falan olur, belirtiler hoş değil


  • trista  (10.07.10 01:29:13) 
acımaz ki? huylanmış o çünkü çok sinir bir ilaç pestisid gibi, haklı hayvan. silmeyin ellemeyin ilaçlı yeri. yakıcı bişi diil o. siyamlar öyle huysuz olur ki zaten. :) normal bişi. belki alerjisi vardır ama bunu öyle koşturmasından anlayamazsınız. alerjisi varsa derisi kabarıp kızarabilir veya boğazı şişer nefes darlığı çeker. koşturup yakınan hayvan gayet sağlıklı ve cingöz demektir.

aşı yapsanız üç gün topallar bu. :P

felç diyen ellerinizi öpiim beyav, dalga mı geçiyosunuz, ciddi misiniz anlamak mümkün değil.

kediler acı çektiğinde bir yere oturur, guruldar. o zaman da mutlu zannedersiniz kesin. hulen hiç bilmiyosunuz ha hayvanları, ne zaman ne yaptıklarını filan. nası besliyosunuz onu da ben anlamıyorum :) böyle endişeler, kuruntular, kişisel hurafeler. hehehe allah kolaylık versin ne diyim.

acı çektiği fikrine siz kapılmışsınız efenim, buz torbası filan koyarsanız daha da koşturur, bırakın hayvanı kendi haline, ellememeyi öğrenin, endişe etmeyin.

böyle gece boyu endişelenip kendinizi üzüp, paraladınız yani bi tatlı canı olan şımarık kedi yüzünden oh valla :) tüyleri yapıştı da temizleyemiyor, kokusunu çıkaramıyor.

bir de bu kediler kokuyu koşarak geride bırakabileceklerini zanneder, böyle salak bir yanılgıları vardır. :) koşması da bundan. koşar koşar, kendini koklar ıyyy der, biraz daha koşar. tepinip sürünmesi de kokuyu bastırmaya çalışmak için. toprak olsa toprağa bulanır, halı olsa halıya sürtünür. derdi o pis şeyi ense kökünden çıkarmak. acıdığı filan yok. yakıcı bişi olsa elime değdiğinde beni de yakardı. ilaçladığımız her kedi aynı tepkiyi verirdi.

benim kedi köpeğin umurunda bile olmuyor ilaç, ne tatlı canı var la sizin kedilerin hayvanların. insan diil bunlar beyav kedi. siz de ana değilsiniz, kedi dostusunuz. hehehe ay kime ne anlatıyorum allah müstahakımı versin.
  • kediebesi  (10.07.10 10:59:45 ~ 11:07:08) 
Eğer pire sorunun varsa bir önerim olabilir, bir ara benimde başıma gelmişti. Kedimi sürekli dısarı salmamdan dolayı özellikle kızıştığı dönemlerde pirelenip gelmiş bir gün behlül üm :) gittim veterinere danıstım. Kedine benzeyen bir peluş oyuncak bul, bir çarşafın içine koy üzerine bi kutu deodorant sık ve odayı terk et bütün pireler peluş kedinin üzerine gidecekler sonra çarşafı topla ve yak kolay gelsin....


  • tayfalarsaisyanlarda  (10.07.10 11:00:37) 
az önce veterinere götürdüm, alerjiden dolayı aşırı yanma yapmış ve derisi kıpkırmızı olmuş..yıkamakla iyi ettiğimi söyledi ve bir daha aynı marka pire damlasından kullanmamamı istedi.
böyleyken böyle :) cevaplar için teşekkürler...

  • infamis  (10.07.10 12:17:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.