[]

Kpss sorusu

Önceden duyuruda gördüm de bulamadım.

1968üzeri2004 sayısının birler basamadığı nedir tarzı soruları nasıl çözüyoruz ? Ya da atıyorum bu sayı 9 ile bölünür mü diye sorarlarsa nasıl buluyoruz ?


 
birler basamağını sorduğunda çarpanlarına ayırıp içindeki 5 ve 2 lerden içindeki onları buluyoruz.

9 11 16 tarzı bölünmlerin kuralları var genelde ama çarpanlarına ayırarak da yapılabilir. en kötü vakit kalırsa bakkal hesapı
  • ayiadam  (09.07.10 01:59:11) 
ilk soruda 3-5 defa devam ettirirsin çarpımı. tamamen carpmana da gerek yok sadece ilk basamakları çarparsın. o bi yerden sonra döngüye girer ki genelde bu 4 sayıdan oluşan bi döngüdür. 1968'de mesela 8,4,2,6,8,4,2,6,8,... gibi. 2004 de 4'ün katı olduğu için 4. değerle aynıdır yani 6.

diğerinde de 9 demezler de 6 derler mesela. bu 2.3'tür. burda üstteki sayı önemli değil 1968'i çarpanlara ayırırsın 2 ve 3'ten oluşan çarpanları varsa 6'ya bölünüyordur. yani mesela 2^2.3^4 gibi bi şekilde yazılabiliyorsa bölünebiliyor demektir. hatta direk zaten 1968 6'ya bölünüyorsa o sayı da bölünüyordur onu böler bakarsın hemen. hiç uğraşmaya gerek yok.

anlatabildim mi bilmiyorum.
  • tepedeki psychedelic adam  (09.07.10 02:03:04 ~ 02:19:58) 
@ayiadam, dediklerinden bir şey anlamadım ne yazık ki.


  • kimlanbu  (09.07.10 02:56:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.