[]

Egzama

Annemin yıllardır süren egzaması var. Doktorun verdiği kremler iyi geliyor ama sonra yine tekrar ediyor. Bitkisel kürler biliyor musunuz?




 
İyi geldiğini söylediğin kremler, hastalığın alevlenme döneminde verilen ve 10 günden fazla kullanılmaması gereken kremler mi,

Hastalık yatıştıktan sonra yeniden alevlenmemesini sağlamak için sürekli kullanılan kremler mi?
  • Mirket  (18.05.24 22:01:32) 
Kortizol içerdiği için 2 haftadan fazla kullanma demişti doktor.


  • rock n roll  (18.05.24 22:09:37) 
O sürede hastalık yatışmıştır ama sonrası için de nüksü geciktirmek için ayrıca krem vermiş olması lazım.


  • Mirket  (18.05.24 22:11:40) 
İki tane kremi vardı.ikisi de 2 hafta kullanmasina izin verilen kremlerdi. Önce birini kullandı, 2 hafta sonra da diğerine başladı. 2 hafta da onu kullandı. Sonra 8-9 ay kadar hiçbir sorun yoktu, geçmişti. Sonra tekrar başladı. Sonra annem bu iki kremi tekrar kullanmaya başladı. Egzaması geçti, ama çok kısa bir süre sonra tekrar başladı.


  • rock n roll  (18.05.24 22:23:18) 
Şimdi şöyle özetleyeyim. Bu hastalık öyle bir kez olan, ilaç kullanınca geçen bir dert değil. Bir insanda varsa ömür boyu vardır. Ama bazen uyku halindedir ve bazen alevlenir. Alevlenince o kortizonlu ilaçlar doktor gözetiminde ve tamı tamına söylendiği gibi kullanılmalıdır. Aksatarak kullanma ya da süreyi uzatma ciltte tahrişe neden olur faydadan çok zarar verir. Tam söylendiği şekilde kullanıldığında 10 gün civarında hastalık yatışır ve uykuya geçer. bu süreçte tekrar alevlenmeyi geciktirici, kullanması zararsız krem kullanılır.

Ayrıca bir bitkisel çözümü yoktur. Baharatlı yemeklerin ve glutenli beslenmenin, stresin alevlenmeyi sağladığı söylenir. Egzamalı bölgenin ıslak, nemli veya terli kalması alevlendirir. Banyodan sonra falan çok çok iyi kurulanmak gerekir. Mevsim geçişleri alevlendirir falan filan.
  • Mirket  (18.05.24 22:32:35) 
Egzama, sedef, seborreik vs bunlar çözümü olan şeyler değil. Kim var diyorsa yalan söyler. Misal çıkar hep "alkolu bırakın çözümü bu" diye. Alkol almayanlar neyi bıraksın? Bunun gibi şeyleri özellikle redditte görüyorum millet de diyor yani hiçbirini kullanmıyorum diye.

Çözümü olsa emin olun her yerde yazıyor olurdu ama yok. Seborreik konusunda bana fransa'daki doktor "zen ol" dediydi. Bu yani streslenmiceksin diyordu. O da imkansız.

O yüzden sizin bakmaniz gereken böyle mucizevi bir çözüm değil hayatta yapılacak değişiklikler ile kontrol altına almak.
  • logisticsmanager  (18.05.24 22:57:22) 
Isirgan otu ve kiraz sapi kürü hafifletiyor. Bitirmiyor, hafifletiyor.


  • halk  (19.05.24 06:19:54) 
@logisticsmanager'ın dediği doğru. zen olmalı insan... akışta zihninin berraklığı ortaya çıkacak işlerle meşguliyet... bir de egzama hep dıştan çözülmeye çalışılıyor ama önce içerden tamir etmek gerekiyor. beyin birincisi sonra da beslenme ... istanbul'da mı yaşıyorsunuz?


  • evimin paspasi  (19.05.24 10:05:07) 
10 yıl çektim seboreik dermatit belasını. tamamen beslenme ile ilgili. bitkisel besinleri, karbonhidratı vs sıfırlayıp carnivore olduğumda geçti gitti. o kremleri de asla önermem. deriyi inceltiyor. keşke zamanında bana söyleyen olsaydı da hiç o işe yaramaz doktorlara/dermatologlara gitmeseydim. hem masraf ettirdi binlerce dolar hem de sonunda geçici semptomatik tedavilerin yan etkisi yüzünden eskisinden de kötü oldu.

sağlıklı beslenme çözüm yani. ama problem sağlıklı beslenme konusunda bilinenlerin yanlış olması :D "dengeli" beslenme değil etçil beslenme lazım.
  • konetsu  (19.05.24 12:42:10 ~ 12:43:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.