[]

Altın tl ikilemi

oldum olması altın bozmam modundayım. Çevremde pek çok kişi altından tl ye geçip vadeliye atar oldu. Sizin bakışınız nedir ?




 
cevrendeki insanlarin senden fazla bir sey bildigi yok. herkes oyle rasgele bir seyler yapiyor.

benim bakisim surekli oynamak faydadan cok zarar getirir.
  • hot potato  (17.05.24 07:59:43) 
dincilerin bile faize kilif buldugu ortamda (enflasyon alti faiz helaldir seklinde), tl'ye gecmemek zor. son 3 aydir dolar bazinda 50-55 oran faiz veriyor turkiye, dolari basan amerika'da bu faizi 10 senede alirsin. bunun sonu hayir olur umarim :).

risk alinabilecek bir oran %50 ama tam bir kumar, ekonomistimizin tek bir sozune bakiyor tepe taklak olmasi, tum parasini kriptoda tutan birisi olarak giremedim bu kumara altini sectim umarim haksiz cikarim 1 sene sonra.

ayrica ben girdiysem altin da biter, ytd :)
  • gule gule  (17.05.24 08:09:28 ~ 08:12:41) 
Cari açık, turizm, döviz beklentisi. Son 3 ayda ki gelişmeler, fed’in duruşu ve 2024 için ne yapacağı kısımlarının tamamını düşünüp kendin karar verebilirsin. Sadece bir üstteki her duyuruya “bir gece de %50 malımızı çalacaklar, bir gecede dolar %50 artacak” gibi cevaplar yazanları takip etme yeter.


  • avatar is back  (17.05.24 10:18:33) 
Alakasiz gelebilir ama gecen sene nisan ayinda otomobil piyasasi ucuyordu uzunca bir suredir. El altindan para vermeler, sifirindan daha pahaliya araba almalar, asiri pahali eski arabalar vs. Temmuz-Agustos aylarina gelindiginde bir anda durum degisti, yatirimlik diye alanlarin elinde patladi. Belki de faiz icin de boyle bir doneme yaklasiyoruzdur.


  • mbond  (17.05.24 11:18:58 ~ 11:19:46) 
Göürüşm şu: Türkiye'de insanlar yatırım yapmayı bilmiyorlar. Genelde geleneksel şekilde çoğunluk nasıl hareket ediyorsa ona göre hareket etme eğilimindeler ve bu yığınlar hiçbir altyapısı olmadığı için çok kolay manipüle ediliyorlar sonra zarar edince veya dolandırılınca kendilerini sorgulamak yerine şikayet etme eğilimdeler oysa kendi düşen ağlamaz. Tavsiyem yatırım yapmadan önce iktisat okur yazarlığı ve muhasebe eğitimi alınması yatırım yaparken statüsü ne olursa olsun hiç kimsenin söylemine, tavsiyesine itibar edilmemesi saçma sapan gruplardan (borsa grupları vesaire) uzak durulması metot öğrenip analiz yapıp bireysel hareket edilmesidir.


  • doharkoman  (17.05.24 12:26:30) 
sene basından bu yana altın vadeliden daha çok kazandırdı.


  • abelardo  (17.05.24 12:51:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.