[]

Etki ajanlığı yasası, neden kimsenin gündeminde değil?

(bkz: etki ajanlığı yasası)


İnternetteki ve hatta toplumdaki Bütün muhalif seslerin kesilmesine yol açacak etki ajanlığı yasası neden kimsenin umrunda değil? Gürcistan bile bu yasanın gecmemesi için yuzbinlerce insanla 1 senedir sokaklarda gosteriler yapti. Bizde ise muhalefetin gundemi bile olmadı. Marjinal kesimler bile pek umursamiyor.

Ben mi abartmıyorum, toplum mu kaderine razı olup ses çıkarmaktan vazgecti anlayamıyorum. Siz ne diyorsunuz?

 
tam şu an, şu saniye twitter'a hdp yazarsanız 5-10 önce cılız da olsa protesto kültürü olup meclisten sokaklara bu tür konulara itiraz eden insanlara cezalar okunuyor.
toplumun geri kalanı zaten 20 sene önce de böyle konulara pek ses çıkarmıyordu, bu ceza yiyen insanlar ve bileşenleri türkiye solu tek başlarına bir şeyler yapıyordu.

  • patronaj1  (16.05.24 15:52:19) 
Benim gündemimde de siz önce sorduğunuz konuyu enine boyuna araştırın önce bilgi sahibi olun sonra fikir danışın. Öncelikle Türkiye'de 9. Yargı paketi içinde yapılacak olan düzenlemenin Gürcistan'da ki kabul edilen yabancı etkinin şeffaflığını konu alan yasa ile benzerlikleri bulunmasına rağmen içerik ve kapsam bakımından çok farkı bulunuyor. Bu yasa tasarısı MİT'in tavsiyesi ile oluşturuldu ve çok geç kalınmış bir düzenleme ülkemizde her türlü 5. kol faaliyeti ve etki ajanlığı ''muhalif'' kisesi altında yürütülüyor bu düzenleme MUHALEFETİ HEDEF ALAN BİR DÜZENLEME DEĞİL aksine muhalefetin içine gizlenen yabancı istihbarat unsurlarının, Türkiye cumhuriyeti devletini hedef alan bölücü yıkıcı terör gruplarının, lobilerin önüne geçecek muhalefeti yerli ve milli hale getireceği için aslında gerçek muhalifleri koruyan çok geç kalınmış bir düzenleme. Bundan böyle her türlü terör örgütünün, istihbarat örgütlerinin cirit attığı sosyal medya denen çöplükte muhalefet kisvesine bürünüp propaganda yapılmasının önüne geçilecek.


  • doharkoman  (16.05.24 23:03:06) 
çıksa ne olur çıkmasa ne olur? sanki yasalarla tanınan her özgürlüğümüzü sonuna kadar kullanabiliyoruz da bu çıkınca elimiz kolumuz bağlanacak.


  • koxy  (16.05.24 23:11:43) 
zaten tepkisiz bir halkız, biraz da işin ucu kaçtı hangi birine tepki vereceğiz?
muhalafet liderleri de yandaş gibi davranıyorlar, halkın sorunlarına duyarsızlar.

  • parka  (16.05.24 23:31:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.