[]

uyku problemi için hangi bölüme gitmem lazım?

istanbul'dayım, uyku problemim için hangi bölümden randevu almam lazım (devlet hastanesi'nden)? annem, bahçelievler tarafında bir hastaneye gidiyordu sanırım ama hangi bölümden randevu alınıyor bilmiyorum, uyku bölümü diye bir şey yok mhrs'de.

ekleme: depresyonda değilim ama 11-12 saatlik uykudan sonra bile yataktan zor kalkıyorum. bu durum, şu olaydan hemen bir saniye sonra ortaya çıkmaya başladı: www.eksiduyuru.com


 
Aile hekimi.


  • Mehmettheslim  (15.05.24 01:46:17) 
Aile hekimi hiçbir şeyi çözmez, sadece bu iki duyuruda yazdıklarınızı anlatırsanız sizi nereye gitmeniz konusunda yönlendirebilir. Herhangi bir hastane veya bölüme sevk etme yetkileri var mı bilmiyorum, sanmıyorum da.

Nörolojiye gitmeniz lazım bu da gelişkin/büyük bir devlet hastanesiyle belki çözülebilecek bir durum, muhtemelen eğitim ve araştırma hastanesine yönlendirirler çünkü 8 saat uyku az geldiği için mide bulanması bacaklarda güçsüzlük vs epey tuhaf, 42 yaşındayım ilk kez duyuyorum. Araştırmak isteyeceklerdir.

Bu arada ilk duyurunuzun ilk kısmını okuyabildim, hepsini okumuş değilim. Yine de kandaki vitamin mineral ve kan maddelerinin araştırılması lazım. Az uyuyunca bacak güçsüzleşmesi ne demek, çok tuhaf. Çok uyuyunca olması gereken bir şey o, kasların uyurken kullanılmamasından dolayı.

Bence eğitim ve araştırma hastanesinde nöroloji bölümüne başvurun, orada çok detaylı anlatın gerekirse bu yazdıklarınızı gösterin. Ama çok eminim ki d vitamini ve magnezyum eksiğiniz ve orantısız bir kalsiyum dengesizliğiniz var.

Bu arada hiçbir şey çıkmayabilir, tamamen psikolojik temelli olabilir bunlar. Benim bir arkadaşım çalıştığı işin hassasiyetiyle ilgili olarak o kadar dengesiz ve zamansız uyuyor ve o kadar dakik olmak zorunda ki gece uykusu bilmiyor, en ufak bir üzüntü mide bulantısı kusma yaşamasına sebep oluyor, duygusal anlamda dengesi yok, stres yönetimi çok zorlaştı... sağlıklı beslenemediği için sürekli hastalanıyor (uyku eksikliği ve düzensizliği aşırı iştah ve tatlı krizi yapıyor, sadece şekerli aburcubur yiyor ve hastalanıyor).

Lütfen nöroloğa gidin yahut içinize sinmezse aile hekiminize gidip durumu anlatın o yönlendirsin.
  • muhayyer divan  (15.05.24 12:07:56) 
@muhayyer divan:

uzun cevabınız için çok teşekkürler. anca cevap yazabiliyorum. yazdıklarınızı birkaç kere okudum, her fikir çok önemli benim için.

8 saatlik uyku az geldiği için oluyor evet bütün bunlar ama her şey çok karmaşık. "her şey 8 saat yetmediği için" dersek çok fazla şey göz ardı edilmiş oluyor, çünkü bu kadar uyku yapan da muhtemelen gözlerimdeki bir sıkıntı, o 4 sene önceki olay (başımın tık etmesi) vs. vs. ben de anlamıyorum ki. yani gerçekten psikoloğa falan da gidiyorum, deli raporum olsa atarım buraya "aha ben deliymişim" derim ama gayet sıradan, hatta psikiyatrik ilaç sayesinde yaşama enerjisi bile bulunan bir insanım. psikolojik olsa iyi hissettiğim zamanlarda bu durumun azalması gerekmez mi?

evet, bir eğitim araştırma hastanesine gideyim, sanırım bunu bir doktor da söylemişti ama unutmuşum, not alayım.

d vitaminimi ölçtürmüştüm, biraz düşük ama yıllardır hep aynı seviyede. magnezyumu ise bilmiyorum, e-nabız'a bir bakayım ölçülmüş mü.

lütfen başka fikirleriniz varsa onu da belirtin. chat gpt'ye bile soruyorum aklıma değişik sorular geldikçe. en son "nörooftalmoloji (göze bakıyor sanırım) bölümüne gidin" dedi ama sanırım sadece özeller var, sordum, çok pahalıydı. bir şey çıkacağına dair pek ümidim de yok zaten.
  • ahm1  (26.05.24 22:29:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.