Motorumun selesi bazen tık deyip havaya atmıyor. yılı biraz var haliyle yıpranmış olabilir normal. servise sordum meşakketli iş abi pahalıya patlar şimdi oranın kilit mekanizması, sen idare et dediler.fakat iki elim doluyken parmağımla tuşa basılı tutup, diğer elimle de seleyi kaldırmam gerektiği iç
Motorumun selesi bazen tık deyip havaya atmıyor. yılı biraz var haliyle yıpranmış olabilir normal. servise sordum meşakketli iş abi pahalıya patlar şimdi oranın kilit mekanizması, sen idare et dediler.
fakat iki elim doluyken parmağımla tuşa basılı tutup, diğer elimle de seleyi kaldırmam gerektiği için elimdekileri bir yere bırakamıyorum ve kaldıramıyorum.
öndeki düğmeye basınca selenin yukarı atması lazım. böylelikle sadece işaret parmağımla sırayla önce düğmeye basıp sonra hafif hava duran seleyi kaldırabilirim.
kilit çalışıyor aslında ama bir miktar yukarı fırlatmıyor işte.
bunun için aklıma basit bir çözüm geldi. resimde gördüğünüz alana 5-6 cm lik bir yay koyarsam, kitlenince gerilir, kilit serbest kalınca da seleyi bir miktar yukarı atar.
ibb.cobunun için şimdi inovasyon işin şakası tabi böyle bir yay vardır da, sağı solu çizmemesi de lazım. estetik de dursun istiyorum.
oraya şu oyuncağı kullan, şu aleti kullan, normal bir yay al ama altına üstüne şundan tak vs. gibi pratik fikirlere ihtiyacım var benim aklıma bişey gelmedi henüz.