[]

Booking'in Habersiz Tahsilat Yapması

Merhaba sevgili Booking aboneleri,

17-21 Nisan 2024 tarihleri arasında Gürcistan'da bir otelde konakladım. Ön ödemesiz, ücretsiz iptalli bir rezervasyondu ve ödemeyi check-in sırasında nakit yapıp faturamı aldım. Konaklama da sorunsuz geçti. Buraya kadar problemsiz bir süreç yaşandı.

Dün, 8 Mayıs 2024 tarihinde kredi kartımdan 420 Gürcü Larisi karşılığında Booking BV, Hollanda hesabından tahsilat yapıldı bildirimi geldi. Durumu Booking'e şikayet olarak ilettim, ödemeye ilişkin faturamı da paylaştım ancak henüz dönüş yok.

Daha önce bu tip alakasız zamanda alakasız bir tahsilat sorunu yaşayan var mıdır? Sebebini, sonucunu bilen var mıdır?

Bilgi paylaşabilecek olanlara şimdiden teşekkürler.

 
Otel booking'e no-show cekmis. Booking de size "madem gitmeyeceksin, otelden yer ayirtip niye bizi zarara sokuyorsun" diye ucreti tahsil etmis anladigim kadariyla.

Tam 7 yil once Bulgaristan'da yasadim benzerini. Hep de dandik ulkelerde oluyor galiba:) Benden para cekmediler de cekeceklerdi, son bir teyit icin aradilar sanirim. 1 gecelik kaldim, otelden ayrildim ertesi gun aksama dogru booking aradi, nicin rezervasyon yapip gitmediniz falan diye soruyor, dedim yanlisiniz var, ben otelde kaldim falan, sonra ha oyle mi memnun kaldiniz mi, 10 uzerinden kac veriyorsunuz falan diye kivirdi booking'in m.temsilcisi. ya otel:
- Booking'e komisyon odememek icin, no-show cekti
ya da
- Late check-in yaptiniz, ben Bulgaristan'da check-in saatine yetisemedim, 11-12 gibi giris yapmistim otele. Otel de belki booking'e coktan yollamisti no-show'u, sonra da duzeltmediler.

Booking'e fatura vs yolladiysaniz, iade yaparlar, sorun olmaz diye dusunuyorum
  • freedonia  (09.05.24 16:14:23 ~ 16:25:40) 
Merhaba @freedonia, yanıt için teşekkürler.

Şöyle ki benim rezervasyon tutarı 586 Lari idi toplamda. No show olduysa tamamını çekmesi gerekmez miydi?

Otelle de görüştüm. Onlar tarafından herhangi bir işlem yapılmadığını söylediler. Dediğiniz gibi booking müşteri hizmetlerine gönderdiğim mesaja otelin verdiği faturanın görselini de paylaştım. Yanıt süreleri biraz uzun sanırım, henüz bir dönüş olmadı.

Check-in konusunda da uçağın varış saatini vs. belirtmiştim rezervasyonda. Onda da bir problem yaşamadık aslında. Bilemedim, karmaşık bir durum.
  • desdenova34  (09.05.24 16:55:49) 
@desdenova34:
No-show up ucreti otelin fiyat politikasina gore degisiyormus:
2. If you cancel a Booking or don’t show up, any cancellation/no-show fee and any refund will depend on the Service Provider’s cancellation/no-show policy.
kaynak: www.booking.com
  • freedonia  (09.05.24 17:31:05 ~ 17:31:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.