[]

Monaco futbol/basketbol taraftarları kimler?

Şimdi dünkü Monaco-Fenerbahçe maçına bakarken aklıma takıldı, bu Monako dediğimiz yer zenginler kulübü gibi bir yer mantıken, birkaç sene önce gidip görmüşlüğüm de var, yani burada futbol ya da basketbol maçına gidip taraftarlık yapacak kimse yok gibi yerel popülasyondan.

Peki bu takımların maçlarına kim gidiyor? Etraftaki Fransa kasabalarında yaşayanlar desek futbolda Nice var 30 dakika mesafede yani onu desteklemek daha mantıklı sanki. Basketbolda belki yine daha mantıklı olabilir tabii etrafta başka euroleague seviyesinde takım olmadığı için. Ne bileyim Leclerc'in milyoner ailesi gidip son dakika golüne/üçlüğüne seviniyo mu onu merak ediyorum biraz da :d


 
basarili olunca cevre illerden de takipcisi cok olur. bkz. fenerbahce galatasaray.


  • bohr atom modeli  (09.05.24 11:23:47) 
Monako'da herkes milyoner değil, Lec'in ailesi de çok zengin değildi bildiğim kadarıyla hatta geliri belirli bir durumun altında olanlara yardım yapıyor prenslik.


  • bartholomew87  (09.05.24 11:31:08) 
herkes milyoner olsa o milyonerlerin garsonları, şoförleri, korumaları, temizlikçileri, banka görevlileri, su tesisatçısı kimler olacak? :) o yüzden tamamını milyoner diye düşünmemek lazım.


  • ilgeru  (09.05.24 16:53:04) 
genelde çevre illerdeki basketbol seyircileri nice marsilya yakın şehirlerden gelip maç izleyebilirler fazla bir taraftarı yok.

@barholomes87 leclercin dedesi gayet zengin şu an dayısı da gayet zengin. hanginizin vaftiz babası bianchi?
  • mikahakkinen  (09.05.24 17:03:20) 
Dün final four maçıydı o yüzden full doldu hatta prens albert ve avenesi bile geldi. Diğer maçlarda o kadar dolmuyor en fazla 6-7 bin kişi gidiyor, futbol stadı da o civarda. Zenginler localarda takılıyor ama tribünleri dolduranlar ağırlıklı olarak takımdakilerin yakınları ve hizmet sektöründekiler.


  • iwasbornonamountainside  (09.05.24 17:18:30) 
efes pilsen'in de maçlarına gidiyor mesela insanlar ama gidenler sadece şirket çalışanları değil. bunun gibidir muhtemelen. sempati uyandırıyor fransız halkında.


  • ahm1  (09.05.24 17:22:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.