[]

oda kiralamayla ilgili önemli bir soru

sahibi olduğum evin bir odasını sözleşmesiz kiraya versem, kişi, tutarı bana yollarken "kira" seçeneğini de seçmese mesela ama yolladığı paranın dekontunu atsa whatsapp'tan "şu ayın kirası" diye. sonra ben bu kişiyi çıkardığımda yeni airbnb yasasına dayanarak beni şikayet edebilir mi? ve "100 gün altı kiracı alıyor" vs. diyip bana 100 bin lira ceza kestirebilir mi? aslında evi günlük kiralamayı düşünmüyorum ama sonuçta bu kişi 100 gün altında kalmış olacak.




 
kira diye belirtmesin dekontta. en temiz yöntem bu.


  • numlock  (09.05.24 03:49:57) 
Parayi gonderirken kira diye belirtmiyor zaten. Ancak sanirim kendisini guvene almak icin dekontu bana whatsapp'tan yollarken altina mesaj olarak "kira parasi" yaziyor.

Simdi bu kisi sorun cikariyor. Bunu evden cikarirsam ve beni sikayet ederse ne olur? Sadece kira vergisi vermiyorum diye mi ceza yerim, yoksa airbnb yasasi kapsaminda kiracilara 100 gun alti sureligine evi kullandiriyorum diye 100 bin mi ceza yerim?

Yani evi otel gibi gunluk kiralamiyorum ama sonucta bu gelen kisi 2 ay kalip gitmis olacak.
  • ahm1  (09.05.24 04:11:21) 
whatsapptan yazıyorsa sorun yok. bişey olmaz merak etme. daha doğrusu şöyle olur; herkes neyin ne olduğunu bilir ama elde avuçta hukuki bişey olmadığı için sorun çıkmaz.


  • numlock  (09.05.24 04:13:41) 
Peki ispatlayamaz mi yani "bakin ben kira diye mesaj atarak gondermisim parayi, karsi taraf da tamam, sag ol demis" gibi? Cunku sanirim sozlu kira sozlesmesi de oluyor ama ispatlamak gerekiyormus diye okudum.


  • ahm1  (09.05.24 04:17:04) 
hiçbişey olmaz. teoride dediğin doğru, ama türkiyede pratik işliyor.


  • numlock  (09.05.24 04:21:10) 
Tesekkurler.

Bu arada her seye ragmen, sadece vergi cezasi kesseler sikinti degil ama 100 bin liralik cezayi yersem biterim.
  • ahm1  (09.05.24 04:24:59) 
hallederiz


  • numlock  (09.05.24 04:26:51) 
Sözlü de olabilir sözleşmeler. Ayrıca kira olarak belirtmeden para atsa bile, orada yasadıgını kanıtlarsa o zaman size attığı para kira olarak değerlendirilir. Ki zaten whatsapptan da atıyormuş. Siz de ne alaka diye cevap vermiyorsunuz sonuçta. Bu durumda yasalar karşısında bu kişi sizin kiracınız.
Ama başta kısa süreli olacak diye konuşmadıysanız o zaman airbnb konusunda sıkıntı yaşamazsınız bence. O konu biraz kanıt istiyor gibi. Diğer türlü gereğinden erken evden çıkan herkes bu konuda şikayetçi olabilir.

  • zimbirik  (09.05.24 11:24:58) 
@zimbirik: Hicbir sekilde kisa sureli kiralama icin konusmadik. Zaten whatsapp konusmalarimizda kiracinin yillarca kalmak istedigiyle ilgili mesajlari mevcut. Tek korkum airbnb cezasi yemek ama biraz fazla mi korkuyorum acaba?


  • ahm1  (09.05.24 16:46:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.