[]

Macbook Pro mu yoksa Macbook Air mi almalı?

Windows'dan bıktım.

Windows işletim sistemi kullanan laptoplar vasat. Mavi ekran ya da donanımsal sorunlar oluyor ki ben en iyi ve en pahalı laptopu almıştım zamanında. verilen paranın hakkını karşılamıyorlar.

Outlook, Teams, arada bir film izlemece ama uzun süre kullanım için Macbook pro mu almalıyım yoksa macbook air mi? Macbook air'de Fan yok biliyorsunuz değil mi?

 
hocam ikisinin arasındaki temel fark şu; biri daha çok sabit yerlerde kullanılmak için, diğeri sürekli taşımak için. ben olsam pro alırdım ama laptopu sürekli bi yere götürecekseniz air al. ha pro da taşınıyor gayet ama air kadar konforlu değil tabi.


  • numlock  (08.05.24 21:29:16) 
film deyince, 14" mbp'lerde olan mini-led ekran gerçekten iyi. Hoparlörleri de harika. Geçenlerde düz m3'lü olanını çıkarmışlardı aslında ucuzlatmış oldular.

Fakat 13 veya 15" macbook air de her işini görür. Ekran ve hoparlör o kadar müthiş olmasın dersen(giriş çıkışlar da farklı tabii usb-c sayısı, hdmi, sd kart okuyucu, magsafe vs.) veya daha ucuz diye Air de tercih edilebilir. Air de kötü değil sadece MBP'ler daha iyi.

M1 macbook air favori laptopumdu, evde de masaüstü PCm vardı, komple mobil bi cihaza geçmek istediğim için birkaç yıl önce hepsini satıp 14" Macbook Pro (m1 pro) aldım ve çok memnunum.
  • nhk ni youkosu  (08.05.24 21:39:16 ~ 21:40:51) 
sorunuza cevap olmasa da ipad pro 13" ve ipad air 13" çıktı bu arada.
mail yazması zor gelmezse ya da keyboard da alınacaksa düşünülebilir ...

  • panamera  (08.05.24 22:00:04) 
Aynı soruyu 3-4 yıl önce sormuştum. Ben pro eşim de air aldı aynı zamanlarda. Şimdiki aklım olsa kesinlikle air alırdım.


  • but that was just a dream  (08.05.24 22:54:59) 
bu kullanım senaryosunun cevabı air hocam. hatta ikinci el temiz kullanılmış, garantili bir air. bu bahsettiğim tarzda bir ürünü sıfırından 10-12k daha uyguna bulabilirsin. bütçe 'hiç' problem değil diyorsan en iyisini al tabii


  • kel aynak kusu  (08.05.24 23:35:01) 
Güç lazım olacaksa air üzebilir cpu ısınınca throttle yapıyor başka yolu yok zira.

pro ve air arasında da yandım allah bi boyut ağırlık farkı yok artık pro aldım taşırken öldüm gibi bi vaziyet yok m2 sonrası için.

Ben genelde audio/video/motion/3d iş yaptığım için fansızlık ölüm gibi geliyor bana, tamam yine çok güzel makineler yine iş yaptırıyorlar da bütçe varsa pro alınır geçilir rahat edilir gözüyle bakıyorum.
  • hedep  (09.05.24 01:11:23) 
Biz ailece pro'dan aire gectik. 4 tane air var evde. Air gayet iyi. Fiyati daha uygun. Hafif. Sessiz...


  • thetruenorthstrongandfree  (09.05.24 04:09:20) 
ekran kalitesi önemi derecede fark ediyor diye okudum. günde uzun süre ekrana baktığım için şahsen tercihim pro'dan yana.


  • harmanyeri  (09.05.24 12:01:23) 
ikisi de var. air hafifliğiyle pro kapasitesi ekranıyla daha iyi. anlattığınız şekliyle size de pro daha iyi gider bence.


  • nic cage  (09.05.24 12:18:29) 
eskiden air güçsüz ve sadece sürekli seyahat edenler için bir çözüm gibi duruyordu. ofis için anlamlı değildi. ama 2-3 senedir artık air'ler daha güçlü ve kullanışlı. ofis işleri için fazla fazla yeterli. pro'ya kesinlikle gerek yok. daha önce iki kere pro almıştım, şimdi air kullanıyorum.


  • co2s2  (09.05.24 14:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.