[]

Balık tutmak nasıl bir uğraş?

Ara ara sahilde oltayla balık tutanları görüp bi çekiliyorum mevzuya ama bilgi sıfır.

Vakit var, ama nereden başlamak lazım? Farklı yemler, oltalar vb vb...

Üsküdar sahil bana yakın mesela. Oradan hangi balıkları tutabilirim?

Başlangıç için nasıl bir ekipman lazım?

 
Aşırı keyifli bir iş.
7-8 kişinin balık tuttuğu her yerde en azından bir tane balık malzemeleri satan adam olur.
Ona gidip öğrenmek istediğinizi söyleyin.

Oltayı olması gerektiği hale getirip size saatlik olarak kiralar ve nasıl yapılacağını gösterir.

Şimdiden uyarayım ki o dünyaya girince çoğu insan daha güzel olta, daha güzel misina, çapari, vs. almak için para harcar.
Rasgele.
  • michael_knight  (08.05.24 21:16:12) 
micheal knight +1

ama şöyle de bişey var, acemiysen insanlardan biraz uzakta tutmaya başla. senin oltan diğerlerinkine takılır, laf etmeye başlarlar.
  • numlock  (08.05.24 21:17:47) 
www.eksiduyuru.com

Aynı soruyu sormuş ve 6 ay önce balık tutmaya başlamış biri olarak cevaplamak isterim.
Daha çok başında ve pek bir şey de tutamamış biri olarak çok keyifli bir uğraş.

Bir bilenin yardımı işinizi çok kolaylaştırır. İhtiyacınız olan bilginin çoğu Youtubeda mevcut fakat uygulamak ilk başlarda zorluyor. Az da olsa bilen birinin yardımıyla çok daha rahat başlayabilirsiniz bu işe. Bilen biri çıkmazsa ekipmanınızı alıp , mağazalardan neye ihtiyacınız olduğunu sorup bilgi alabilirsiniz yardımcı olacaklardır, herhangi bir merada balıkçılardan da yardım isteyebilirsiniz. Ben yardım istediğimde kimse terslemedi. Herkes yardımcı olmaya çalıştı. 1-2 hafta bolca başlangıç ile ilgili videolar izleyin mutlaka. Kafanızda oturmaya başlayacaktır. Ekipman almak içinde acele etmeyin. Farklı disiplinleri de anlamak için lrf, spin , surf , dip gibi konuları araştırın.
  • Depik  (08.05.24 21:27:23) 
Yaşlı işi, top sakal, balık kokan amcalar, akşam rakı bira, beyaz saç, kırışık kavruk ten. Bende böyle algı yer etmiş


  • hunharca ben  (09.05.24 01:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.