[]

Kahve önerisi - Düşük asidite, düşük kavrulma derecesi

Sevgili duyuru ahalisi, piyasada bir türlü bulamadığım, düşük ekşilik, düşük kavrulma dereceli kahve önerilerinizi bekliyorum. Blonde roast diye tabir edilen, yanmamış, içinde ekşilik olmayan, ama içimi keyifli, yumuşak... Hayalimdeki kahveye bir türlü ulaşamıyorum.




 
kapsulde nespresso cosi en hafif ve iyilerden


  • ala09  (08.05.24 11:16:03) 
@ala09 Belirtmeyi unutmuşum, filtre kahve olarak (french press, v60, filtre kahve makinesi) olarak arıyorum. Cevabınız için çok teşekkür ederim.


  • silverleaf  (08.05.24 11:17:21) 
bana arkadaşım jamaikadan getirmişti, böyle bir şey yok yok yok. nasıl yumuşak, nasıl aromalı. ismini öğrenirsem yazarım, elbet bi şekilde sipariş verilebilir diye düşünüyorum.


  • numlock  (08.05.24 11:26:32) 
@numlock Süper olur, çok teşekkür ederim.


  • silverleaf  (08.05.24 11:28:15) 
bu8 kadar ayrıntılı anlamıyorum ama ben air roasting oldukları için bu seriyi tercih ediyorum, kavrulma derecesini de belirleyerek sipariş ediyorsunuz bir kaç çeşidi var, altındaki kullanıcı yorumları da faydalı olabilir.
kahhve.com

  • red g  (08.05.24 13:57:09) 
hocam genel olarak kahve ne kadar ''açık'' kavrulursa asiditesi o kadar yüksek olur. demleme reçetesi ile bunu tolere edebilirsiniz bir nebze. ekşilik dediğimiz de doğru şekilde demlenmeme sonucu ortaya çıkar. buna kalın öğütüm, düşük sıcaklık, ajitasyonun yeterince yapılmaması sebep olabilir. kahve yeterince çözünmemiştir. hangi ekipmanı kullanıyorsunuz, değirmeniniz var mı vb rutininizi dm atabilirseniz size uygun bir kaç tavsiye vermeye çalışırım bir amatör olarak :)


  • sen de git sen de unut  (08.05.24 15:15:22) 
Nasıl demediğine göre bakman lazım, dandik bir filtre kahve makinesine, 2 hafta önce öğütülmüş şekilde koyduğun, bahsettiğin kriterlere uygun bir kahve bulsan bile tatmin etmez.

İşin bu kadar profiline iniyorsan şunu söylemek lazım, nitelikli kahvelerde birebir çekirdek tavsiyesi yapılmaz çünkü dönemsel gelir ve biterler. Senin bakman gereken nitelikli kavurucuların sitelerine girip bahsettiğin profile uygun kahvelere bakmak. Hepsiburada'da satılan moliendo vs aradığını vermez. Sapiens petra vs'nin sürekli piyasada olan blend ya da seri üretim kahveleri de nitelikli değil.

Coffee department, montag, kafeinkültür, null, boxx gibi adreslere bak kısacası.
  • Bruce  (08.05.24 15:25:48) 
Yüksek asitli/ekşi kahve hiç sevmeyen biri olarak söylüyorum. Single originleri boşverip filtre kahve harmanlarına yönelin.

www.kahve.com
www.kahve.com
www.kahve.com şunlar gibi.
  • kobuzchu kiz  (08.05.24 18:29:52 ~ 18:31:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.