[]

evinizde spor salonunuz/odanız var mı böyle spor yapanlar

memnun musunuz? istikrar sağlanıyor mu?

sıkıldım salona gitmekten açıkçası.


 
bir ara bir akrabamın evinin alt katında hamam, sauna ve yüzme havuzu vardı. Alt katı derken gerçekten alt katı yani müstakil ev. girmeye üşeniyorduk.

üşenen her türlü üşenir. benim spor odam olsa sadece var demek için olurdu.

sevdiği şeyi yapan için uzakta olmuş yakında olmuş fark etmiyor bence.

ama siz gerçekten seviyor ama sadece yol yoruyorsa, yapılabilir neden yapılmasın annem sürekli tv karşısında eliptik bisiklet, uzay yürüyüşü falan yapıyordu bir ara.

ben denedim, 1-2 gün yaptım üşendim.
  • ananiyimioguz  (08.05.24 00:39:42) 
Bence asıl soru şu; salondan neden sıkıldınız?
Ben misal 14 senedir covid ve askerlik saymazsak her hafta 4 gün salondayim bir kere sıkılmadım.

Bence bakmak gereken şey ne yaptığımız ve bizi neyin sıktığı. Eğer makinelerde falan çalışıyorsaniz normal. Hayatımda son 7-8 senede makineye dediğim iki an; omuz sakatlığı sonrası izolasyon çalışması. Triceps sakatlığı sonrası aynı şekilde izolasyon.

Onun dışında evde de var; iki adet kettlebell, şimdi 24 kgluk almak istiyorum. Barfiks barı. Buna ek olarak ağırlık yeleği. bir de duffle bag alıp içine 30-40kg kum koyma planı.

Istikrar salonla ya da evle alakalı değil. COVID dönemi evde haftada 4 gün yapmaya devam ettim misal.

Salonun güzelliği su; binlerce liraya mal olacak malzemeleri kullanmak. Yani kullandığım çoğu şeyi almaya kalksam 3-4 bin euro direkt vermem lazım. Yalnız bunlarin hepsine gerek yok tabi, minimal bir spor programı yapmak mümkün.
  • logisticsmanager  (08.05.24 00:40:15) 
Benim evde spor salonum var. Yalniz apartman dairesi degil, mustakil benim evim. Spor salonu icin kullandigim alana 4 tane kamyonet park edilebilir saniyorum.

Bir tane bundan var:
www.youtube.com

Hemen hemen her seyi yapabiliyorum. Ek olarak dumbell seti, bench, Olimpic bar, kosu bandi, Concept 2 rover, elliptical da var.

Buna ragmen spor salonuna gidiyorum. Haftada birkac kez kullaniyorum. Evin disina cikmak, coluk cocuktan ve esimden ayri zaman gecirmek iyi geliyor. Evde surekli cocuklar gelip bir sey soruyor, esim bir sey istiyor. Rahat rahat calisamiyorum. Hatta kedi gelip mama bile istiyor, o bile boluyor antremanimi. Hatta bazen calisirken dolaptan bira aliyorum o da olmuyor :/

Salon cok uzakta degilse, cok kalabalik degilse evden iyidir. Benim spor salonu 5 dakika suruyor arabayla. 6. Dakika'da setime basliyorum. Ayrica Logistigsmanager +1 Evde adam akilli spor salonu cok pahaliya mal oluyor.

Ben pistol pull ups, ya da shot gun pull ups yapmaya callisiyorum. Spor salonunda belimden tutup, kaldirip destek verecek arkadaslar var o da acayip yardimci oluyor.
  • thetruenorthstrongandfree  (08.05.24 01:03:58 ~ 01:07:34) 
düzenli spora gidiyorum. uzak sayılabilecek bir yerde salon. eve malzeme almayı ara ara düşünüyorum ama vazgeçiyorum. kesin evde yapmaya üşenirim ve düzenimi kaybederim çünkü. bir de dışarı çıkmak iyi ya.


  • nolmus yani  (08.05.24 14:36:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.