[]

hangi otomobil/suv: ford ecosport/toyota corolla/vw passat/ford focus

bir önceki duyurumun devamı gibi. liste yaptım.
otomatik vites, max 925k TL bandında, apple car play ve direksiyondan media kontrolü olan şık bir araç istiyorum. clio 4 kullandım, apple car play vardı. çok mutlu etmişti. tek eksiği çok ses alması ve hızının düşüklüğüydü. bunlar için daha yukarı çıkmalısın diyorsanız cidden gerek yok çünkü motor, performans beklentim yok. ayrıca sunroof aramıyorum. ağırlıklı şehir içi kullanım olacak. serviste bakım yaptıracağım. bu yüzden km’si yüksek araç istemiyorum ama yine de listeme aldım. yaş 30 ve bekarım haliyle genç arabası olsun kafasındayım. ama yamaha aşkım; japon tarafım ağır bastı, corolla’yı listeme aldım.

1) ford ecosport 1.0 otomatik 50-90k km bandında, 2018 modeller. kaza tramer yok. - st line paket en dolusu. ben bunu beğendim. ama hem 1.0 motor sıkıntısı hem de tipini sevmeyenler olmuş ama benim hoşuma gitti bilemedim. 2025’te üretimi duracakmış.

2) toyota corolla 1.8 hybrid otomatik 100-120k km bandındalar, 2018-2021 model. kaza tramer yok. - paket farklarını bilmiyorum, açıklayacak varsa iyi olur. genellikle bu yıl üretilen hybrid’ler destekli imiş bu da çok performans beklemeyin yorumlarına sebep olmuş. sadece 1.araç suv olunca ve şık geliyor gözüme, bunu bilemedim. baba arabası gibi. çocuğum olsa ilk sırada gelirdi sanırım, bilmem.

3) vw passat. standard beyaz yaka aracı gibi geliyor ama aşiret paket zılgıt edition takılmak da güzel. temizi yok baktığım bantta. km’ler 200k bandında. gerçekten tam içime sinmedi. highline olup, temizler çok daha pahalı. önerinize açığım. 2012 model denk geliyor onu da notlayayım.

4) ford focus. paket farklarını yine bilmediğimden detaylı bakamadım. passat alamadım vari bir araç gibi geliyor. ön konsolu değiştirmişler. değişenlere bütçem yetmediğinden bakmadım. yeni üretimi 2022’de durmuş diyorlar.

1.ye yakınım ancak sorun yaşayanlar olmamış değil. baktırarak alacağım ve bayağı temizine yürürüm gibi geliyor ama siz papoa yeni gine’lilerin de yorumlarını duymak isterim. mümkünse bunlardan kullanmış duyurucuların. teşekkürler.

 
hız istiyorsan yine clio derim. ama 1.3 tce motorlu alacaksın. 1.3 tce megane da olur.
listelediğin araçlar da ses alacak. passat iyidir bi ses konusunda.

  • jelly bear  (07.05.24 22:32:06) 
Abi ecosport bu kadar sevdiysen al ama sen sesten dolayı araba degistiriyorsan bence kesin araştır çünkü ecosport kesinlikle öyle passat falan seviyesinde değil.
Bu arada ecosport suv da değil. Crossover suv. Herkesin kendi sevdiği araba var ben de touran severim misal :) ama ecosport çok çirkin önden yandan baskilanmis fiesta. ki fiesta base kullaniyor o yuzden focus ile falan ayni seviyede degil. Daha yüksek ama daha dar, daha az bagaj alani, icerisi daha dar.

Ben de 1.3 tce tavsiye ederim.

Corolla 1.8 hybrid 122 beygir performans;
10.9
Ecosport 1.0 0-100;
11

Toyota ecosporttan daha performanslı.
Yalniz 120binde arac ben almam. Hele hybrid, piline falan bakmak gerekir. Onun yerine düz benzinli bakarim.
  • logisticsmanager  (07.05.24 22:53:45) 
2023 ve üstü elektronik park frenli renault megane’lar 1.0m tl ve üstü. dolayısıyla bütçeme uymuyor diye yazayım dedim ki ecosport’da da böyleymiş. ecosport’da gözüme çarpmadı ama megane’da çarptı niyeyse.

90k km’li megane icon 1.3 tce bakayım, aptal olmayayım bihter ziyagil miyim dedim, 940k+ üstü fiyatlar geldi. bütçemi aşıyor, teşekkür ediyorum yine de.


toyota corolla’da 2020 ve üstü 100k km’ye kadar olanlarına baktım. 900k tl’den başlıyor 40k tl hasar kayıtlıları. 940k tl civarı düzgünleri. bütçemi aşıyor keza.


925k tl ucu ucuna bütçem. ecosport’ları 875-820k tl bandında bulabiliyorum. şahsen bu fiyatlara çıksam kuşkusuz puma’ya yürürdüm gibi geliyor. ford niyeyse kaliteli geliyor.

bir de not: mevcutta bir aracım yok. motosikletliyim. clio’yu kiralamıştım. 0.9 tce turbo motorluydu.
  • baldan kaymak  (07.05.24 23:46:56) 
Ford ecosport'u almam cok dar bir araba. SUV degil. Oturus pozisyonu biraz yuksek. Icine girip cikmasi kolay. Saniyorum Ford bu araci artik uretmiyor.

Passat 2012 cok eski. Cok yuksek km'de.

Focus'u bilmiyorum.

Corolla en mantikli secenek.
  • thetruenorthstrongandfree  (08.05.24 04:10:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.