[]

Türkiyede geri dönüşüm oluyor mu

Son zamanlarda aklıma gelen şey. Bu kadar fakir olup tükenen maddeleri plastik kağıt cam gibi neden geri dönüşüm yapmıyoruz ziyan oluyor ziyadesiyle. Anlayacağınız canımı çok sıkıyor ziyan olması maddelerin.




 
geri dönüşüm belli bir ölçüde yapılıyor aslında. daha çok yol almak lazım ama hiç yapılmıyor değil.

tr.euronews.com:~:text=Atık%20arıtımında%20geri%20dönüşüm%20oranı,de%20ise%20yüzde%2031%2C2.
  • orient blue  (07.05.24 17:24:48) 
yapılmadığını kim söyledi? yapılıyor, tesis olarak baya iyi tesisler de var, yurtdışından çöp geliyor safsatası aslında bildiğin geri dönüşüm. iyi kazanan şirketler de var. ev bazlı da bazı siteler de bile var. 85 milyona uygulamak kolay değil.


  • avatar is back  (07.05.24 18:19:42) 
Geri dönüşüm yapılıyor fakat kaynağında ayrıştırma noktasında hala istenen seviyede değiliz. 2017'de Emine Erdoğan öncülüğünde ''Sıfır Atık'' projesi başlatıldı bu proje cumhurbaşkanlığı seviyesinde destekleniyor. Geri dönüşüm için mevzuat değiştirildi ve şehirlerde geri dönüşüm içim altyapı oluşturuldu şu an sanayide çıkan ambalaj atıklarının neredeyse tamamı geri dönüşüme gidiyor sivil hayatta da geri dönüşüm yıldan yıla artarak devam ediyor. Metal ve kağıt geri dönüşüm oranı dünya ortalamasından yüksek seviyede. İBB'de İmamoğlu'ndan önceki yönetimin İstanbulkarta entegre geri dönüşüm kutusu projesi vardı hatta şehrin çeşitli yerlerinde pilot uygulamalar başlamıştı daha sonra yeni yönetim döneminde rafa kaldırıldı sanırım. Bu arada 6 Yılda 185 milyar TL ekonomiye kazandırılmış

www.aa.com.tr

www.youtube.com
  • doharkoman  (07.05.24 19:57:52) 
Metal, kağıt ve cam geri dönüştürülüyor.

Plastik ise çok az oranda geri dönüştürülebiliyor, onun da her türü geri dönüşüme uygun değil. Yine de hiç yoktan iyidir ama plastik kullanımını olabildiğince azaltmak gerek. Birçok ülke hiç dönüştürmeyip gömüyor, yakıyor ya da çöplüklerde bekletiyor. Buna "gelişmiş ülkeler" dediklerimiz de dahil. Bir ara plastik yiyen bakteri haberleri vardı, belki ileride çözülür.

www.youtube.com
www.youtube.com
  • hayirsiz  (07.05.24 20:14:36 ~ 20:16:40) 
Bu konuda aktif olmak istersen biriktir isimli geri dönüşümle ilgili bir uygulama var. Bir bak istersen.


  • nihayet  (08.05.24 00:41:40) 
Hatta dönüştürecek çöp sıkıntısı çekip çöp ithal ediyoruz.

Avrupadan çöp ithalatı diye arat Google'a.
  • Mirket  (08.05.24 12:17:00) 
@mirket sokalarımız çöp içinde iken çöp ithal etmek bana mantıklı gelmiyor bizim komple türkiye genelinde çöp getirene para verilmeli uygulaması olmalı sokaklardan çöp kalmaz ve doğada.


  • the sound and the fury  (09.05.24 20:14:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.