[]

Sizce BT Toraks mantıklı mı?

3 gün önce boks antrenman maçında sert bir yumruk aldım ve sol kaburgamda büyük ağrı oldu. 3 gündür problem var. Derin nefes alıp verince ve bir yere yatıp kalkarken ağrı yapıyor. Acil serviste röntgen çekildi ve bir şey görülmüyor ama BT Toraks gerekli ciddi bir şey olma ohtimaline karşı dediler. Bu da bildiğim kadarıyla 400 röntgen kadar radyasyon veriyor.

Yıllar önce de üstüme dambıl düşürmüştüm ve BT çekilmişti, çatlak var ama yapacak.bir şey yok kendi kendine gecer dendi. Yine öyledir diye çektirmediği ama şimdi doktorun illa gerekli demesinden de huylandım. Hastane önünde oturuyorum öyle. Ciddi ne durum olabilir, sizce çekilmek gerekli mi?

Kararı kendim vereceğim için söyleyip etkiler miyim diye düşünmeyin. Sadece fikrinizi merak ettim. Özellikle doktor varsa süper olur.

 
doktor gerekli görmüş zaten çektirin işte ne olacak ki.


  • my fault  (07.05.24 13:42:23) 
@myfault ben yalnızca ekşi duyuru hekimlerine güvenirim


  • havadakarada  (07.05.24 14:29:37) 
Kontrastsiz cektirebilirsiniz o da yaklasik 50 rontgen eder kaburga kiriklarina bir sey yapilmasa da baska bir hasar ihtimaline karsi cektirebilirsiniz


  • bugunolmadiamayarinkesinolacak  (07.05.24 23:36:05) 
@bugun Hocam normal röntgen çektiler, büyük hasar olsa orada görünmez mi? Benim tek çekindiğim şey farkında olmadığımız bir kırığın akciğere kalbe vs batması öyle bir şey oluyor mu bilmiyorum da bu kadar yani. Diğer türlü bi yumruk darbesinden bir şey olmaz iç organlara vs.


  • havadakarada  (08.05.24 06:38:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.