[]

Barcode oluşturma

Satış yaptığımız bir ürünün detaylarını bir barcode’a aktarmak istiyoruz.
Yaklaşık bir sayfa bilgi var. Ağırlık, içerik son tüketim tarihi vs gibi. Ama tek satır barcode olması gerek.

Bunu nereden nasıl yaptırabiliriz? Reklam ajanslarına mı soralım? App mi indirelim?
Parasıyla yaptıracağız ama buna benzer bir şey için nereden destek alınır?

 
barcode denilen şey teknik olarak harflerin çubuk ile gösterimi. barcode ile fazla data tutamazsınız.

QR kod'ları çok daha fazla data tutabilir. internetten qr kodu nasıl oluşturulur bakabilirsiniz. cep telefonu ile de okunur qr kodları.

---

barkod ya da qr kodunda satış yaptığınız ürüne dair ID'yi tutabilirsiniz. okutulduğunda da veritabanından bu id ile sorgu yapıp detaylarını getirebilir bi sistem yapabilirsiniz. eminim açık kaynak kodlu yazılımlar vardır bunun için. kullandığınız bi erp yazılımı varsa bu konu üzerine bi modülü olabilir.

---

ürünlerin bir web adresi detayı vs varsa, qr kodunu o ürünün web sitesi olacak şekilde hazırlayın. kamera ile okutup adrese gidince doğrudan o sayfaya erişirsiniz. yalnızca bir adet ürünse, o ürünün özelliklerini bi yere yükleyip o sayfayı açtırın. en basiti bu olur.

böyle mesela:
i.hizliresim.com
  • biseysorcaktim  (06.05.24 14:29:28) 
Barkodların alabileceği karakter sayıları sınırlıdır. Tek satır barkodda o derece büyük bir veriyi tutamazsınız. İşinize en uygun olanı QR kod gibi görünmekte. QR kodun maksimum veri kapasitesi 7.089 karaktere kadar olabilmekte.

Google'da qr code generator diye arattığınızda dahi bir çok site vasıtasıyla kod üretebilirsiniz. Buralardan ürettiğiniz resim formatındaki kodları bilgisayarınıza indirip çıktı alabilir ya da bir word dosyasının içine koyabilirsiniz.
  • mylord  (06.05.24 21:20:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.